Ενας καβγάς από μια παρεξήγηση, σε μπαρ στην Ερμούπολη Σύρου, κατέληξε σε άγρια συμπλοκή με απολογισμό τη δολοφονία του 42χρονου συνιδιοκτήτη του μπαρ και τον βαρύ τραυματισμό από εγκαύματα ενός 53χρονου πολιτικού μηχανικού, πελάτη του καταστήματος.

Ο δράστης της θανάσιμης συμπλοκής, ένας 60χρονος υπάλληλος στο Νεώριο, έπειτα από αστυνομική καταδίωξη συνελήφθη στην περιοχή Γαλησσάς Σύρου, πριν προλάβει να διαφύγει από το νησί, όπως σχεδίαζε.

Η φονική συμπλοκή έγινε στις 3.45 τα ξημερώματα λίγο πριν κλείσει το μπαρ. Ο διαπληκτισμός άρχισε, σύμφωνα με μαρτυρίες, για πειράγματα σε μια νεαρή γυναίκα γνωστή του δράστη. Ο 60χρονος εξοργίστηκε και ακολούθησε διαπληκτισμός. Σε κάποια στιγμή το επεισόδιο φάνηκε ότι είχε τελειώσει. Ο δράστης όμως ο οποίος οπλοφορούσε (πιστόλι που κατείχε παράνομα) είχε άλλα σχέδια. Σε κατάσταση οργής πήγε στην τουαλέτα και στη συνέχεια επέστρεψε κρατώντας ένα μπουκάλι με βενζίνη.

Επιτέθηκε στον 53χρονο πολιτικό μηχανικό, τον περιέλουσε με βενζίνη και του έβαλε φωτιά επιχειρώντας να τον πυρπολήσει. Εντρομοι ο συνιδιοκτήτης και πελάτες προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν. Ο ένοπλος έβγαλε τότε το πιστόλι του και πυροβόλησε εναντίον του 42χρονου. Δυο από τις σφαίρες τον βρήκαν στον πνεύμονα και σωριάστηκε αιμόφυρτος. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του. Με σοβαρά εγκαύματα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και ο 53χρονος και επειδή η κατάστασή του κρίθηκε σοβαρή, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Ο ένοπλος δράστης έφυγε τρέχοντας και κατευθύνθηκε στο Νεώριο. Ανέβηκε σε γερανό απειλώντας ότι θα αυτοκτονήσει. Στη συνέχεια με ταξί κατευθύνθηκε στην περιοχή Γαλησσάς όπου και εντοπίστηκε και συνελήφθη.