«Το Ευρώ είναι ισχυρότερο από όσο αναγνωρίζουμε» τόνισε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας σε εκδήλωση επενδυτών στο Λονδίνο, ο ιταλός Τραπεζίτης τόνισε: «Εντός του πλαισίου της εντολής μας, η ΕΚΤ είναι έτοιμη να κάνει ό,τι χρειαστεί για να προστατεύσει το ευρώ. Και πιστέψτε με, θα είναι αρκετό».

Εν τω μεταξύ, στην επίδραση που έχουν οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Ελλάδα, τόσο στον τομέα της ρευστότητας, όσο και στο κρίσιμο σκέλος της βιωσιμότητας του χρέους αναφέρθηκαν η Moody’s Investors Service, αλλά και ο πρόεδρος της Goldman Sachs Asset Management Τζιμ Ο’ Νιλ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNBC ο Ο’ Νιλ δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αναγκασθεί να απομειώσει την άξια των ελληνικών ομολόγων που έχει στο χαρτοφυλάκιο της.

«Δεδομένου ότι έχει εμπλακεί ώστε να διαγραφεί χρέος από χώρες και ιδιωτικούς τομείς θα είναι δύσκολο να μην το κάνουν. Δεν βλέπω πως μπορεί να αποφύγει να δεχτεί κάποια διαγραφή ελληνικού χρέους» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, προσέθεσε ότι αν η ΕΚΤ προβεί σε μια τέτοια κίνηση θα στείλει ένα θετικό μήνυμα στις αγορές, οι οποίες έχουν φοβηθεί από τις διαρκείς απώλειες που δέχονται οι ιδιώτες επενδυτές από τις επενδύσεις τους σε κρατικό χρέος.