Ο πατέρας και η κόρη του πνίγηκαν στη θάλασσα, κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία, καθώς βρέθηκαν ανέμεσα σε πολλούς που είχαν παγιδευτεί από τις φλόγες στον παραλιακό δρόμο και επιχείρησαν να διασωθούν σκαρφαλώνοντας στους βράχους και πέφτοντας στο νερό.

Ένας 75χρονος έπαθε ανακοπή βλέποντας το σπίτι του να τυλίγεται στις φλόγες, ενώ ένας 64χρονος, ο οποίος είχε υποστεί σοβαρά εγκαύματα χθες, υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του, ανακοίνωσε η καταλανική κυβέρνηση.

Εκπρόσωπος των πυροσβεστών πρόσθεσε ότι 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά και χαρακτήρισε την κατάσταση «πολύ σοβαρή».

Η πυρκαγιά, που ξέσπασε χθες το μεσημέρι κοντά στην πόλη Λα Χονγκέρα, στα σύνορα με τη Γαλλία, κατέστρεψε ως το βράδυ 7.000 εκτάρια, διευκρίνισε η καταλανική κυβέρνηση. Οι αρχές έχουν δώσει εντολή στους 135.000 κατοίκους της Αλτ Εμπόρδα να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους.

Η πυρκαγιά είναι εκτός ελέγχου λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν με ταχύτητα 90 χλμ την ώρα, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Καταλονίας.

Στην Πορτογαλία

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η Σάντα Κρουζ στη νήσο Μαδέρα. Οι πορτογαλικές αρχές ανάγκασαν δεκάδες κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, τα οποία απειλήθηκαν από τις φλόγες.

Το Σάββατο, μία γυναίκα πυροσβέστης έχασε τη ζωή της και ένας συνάδελφός της τραυματίστηκε σε τροχαίο, ενώ μετέβαιναν για να συνδράμουν στο έργο κατάσβεσης πυρκαγιάς στο κεντρικό τμήμα της χώρας.

Η Πορτογαλία δοκιμάζεται φέτος από πολλές πυρκαγιές λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και της έντονης ξηρασίας.