Ο Λέμπρον Τζέιμς βέβαια είναι από τους φανατικούς φίλους της Μπαρτσελόνα και κατά συνέπεια και του αργεντινού άσου. Αλλωστε, πριν από έναν περίπου χρόνο είχε βρεθεί στη Βαρκελώνη, είχε επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της ομάδας και είχε φωτογραφιστεί με τον Μέσι. Ετσι, λοιπόν, το γεγονός ότι τον χαρακτηρίζει ως τον κορυφαίο είναι απόλυτα φυσιολογικό. Ο Λέμπρον Τζέιμς, πρωταθλητής στο ΝΒΑ με τους Μαϊάμι Χιτ, είναι αυτές τις ημέρες με την ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών στη Βαρκελώνη για φιλικά παιχνίδια ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων και φυσικά οι εκπρόσωποι του Τύπου ζήτησαν και από άλλα αστέρια της ομάδας τη γνώμη τους για τον Μέσι.

«Απλά είναι ο κορυφαίος. Είχα μια φορά την ευκαιρία να παρακολουθήσω μια προπόνηση και πραγματικά το απόλαυσα» ήταν η απάντηση του Κόμπε Μπράιαντ, άσου των ΛΑ Λέικερς, ενώ ανάλογο ήταν και το σχόλιο του Κέβιν Ντουράντ των Οκλαχόμα Θάντερς: «Είναι απίστευτος παίκτης.

Ο καλύτερος στον κόσμο. Εχω παρακολουθήσει στιγμιότυπα αγώνων και είναι απίστευτα αυτά που κάνει».

Και επειδή αυτές τις μέρες γίνεται αρκετή συζήτηση για τον ποδοσφαιριστή που θα πάρει τη «Χρυσή Μπάλα» για το 2012, ο βραζιλιάνος επιθετικός της Σάντος, Νειμάρ, μιλώντας στη «Μούντο Ντεπορτίβο» ξεκαθάρισε: «Η «Χρυσή Μπάλα» ανήκει στον Μέσι, ο οποίος είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο. Κανείς δεν μοιάζει μαζί του».

Επίσης, ο Ντιέγκο Μαραντόνα, μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι της Αργεντινής, σημείωσε: «Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν είναι σε θέση να φτάσει τον Μέσι» και συνέχισε το ίδιο επικριτικά για τον Πορτογάλο: «Οταν σκοράρει ο Μέσι πανηγυρίζει με την ομάδα, ενώ όταν σημειώνει γκολ ο Κριστιάνο Ρονάλντο πουλάει σαμπουάν!».