Προσωπική υπόθεση έχει κάνει πλέον το Ράλι Αιγαίου το «Booker Amita-Motion» του Δημήτρη Δεληγιάννη που κατέκτησε τον τίτλο για τρίτη συνεχόμενη φορά και τέταρτη την τελευταία πενταετία!

Η επιστροφή από τον Αδάμαντα της Μήλου, με τελικό προορισμό τον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, ήταν αυτή που θα καθόριζε τον φετινό νικητή του κορυφαίου ιστιοπλοϊκού αγώνα της χώρας μας, του 49ου Ράλι Αιγαίου. Σε μία από τις πιο συναρπαστικές ιστιοδρομίες των τελευταίων χρόνων οι βαθμολογίες των τριών πρώτων σκαφών της γενικής ήταν τόσο κοντά ώς την τελευταία ημέρα. Συνεπώς όποιος θα επικρατούσε στην τελική ιστιοδρομία θα αναδεικνυόταν και νικητής, όπως και έγινε με το Booker Amita-Motion.

Τη δεύτερη θέση στην κατηγορία ORC i πήρε το σκάφος «Aces – Status Crew» (Παναγιώτης Μάντης), ενώ στην τρίτη θέση έμεινε τελικά το μεγαλύτερο σκάφος του στόλου το «Optimum 3 – Aspida» (Νίκος Λάζος-Περικλής Λιβάς).

Στην κατηγορία ORC club νικητής το «Alter Ego – ABS» του Στέλιου Μπόνα με δεύτερο το «De Malo V – Γιατροί του Κόσμου» του Γιάννη Γιαπαλάκη και τρίτο το «Trinity» από την Αυστρία, με κυβερνήτη τον Βάλτερ Κράχερ.