Ανεβάζει τους τόνους η Κουμουνδούρου με αφορμή την έλευση εκπροσώπων της τρόικας αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα. Το πολιτικό στίγμα με έμφαση στις αποκρατικοποιήσεις, το πακέτο μέτρων περικοπών τουλάχιστον 11,5 δισ. που πρέπει να παρουσιάσει η κυβέρνηση και τον χειρισμό της απεργίας στη Χαλυβουργία θα δώσει σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ο ίδιος, μιλώντας το περασμένο Σάββατο στις εργασίες του καλοκαιρινού «πανεπιστημίου» της Ευρωπαϊκής Αριστεράς που έγιναν την περασμένη εβδομάδα στην Πορταριά του Πηλίου, διαβεβαίωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πυροτέχνημα» και κάλεσε τους ευρωπαίους συντρόφους να «φτιάξουν ΣΥΡΙΖΑ παντού, σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, ώστε οι λαοί να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους και να υπάρξουν αλλαγές στην πολιτική κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Η Κουμουνδούρου, διά του «σκιώδους» υπουργού Ανάπτυξης Γιώργου Σταθάκη, επιτέθηκε στην κυβέρνηση μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ύψους 1,5 δισ. για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις έως το 2015, κάνοντας λόγο για «μια παλιά συμφωνία που εμφανίζεται τώρα ως νέα». Ο κ. Σταθάκης υπογραμμίζει ότι η εν λόγω συμφωνία «πάγωσε όταν η ΕΤΕπ επιχείρησε να βάλει ρήτρα δραχμής στις συμβάσεις της με την Ελλάδα», ζητάει να δημοσιοποιηθούν οι όροι της συμφωνίας και κυρίως το επιτόκιο δανεισμού, ενώ εκφράζει την ανησυχία ότι «αποδέκτες των δανείων μπορεί να είναι οι νέοι εν δυνάμει αγοραστές δημόσιων περιουσιακών στοιχείων και να συνδεθεί το πρόγραμμα με τις ιδιωτικοποιήσεις, και όχι οι δοκιμαζόμενες παραγωγικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις».