Απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών, ο πρωτότοκος υιός του καπετάν Γιάννη περιγραφόταν από τους συμμαθητές του ως ένας ιδιαίτερα ευφυής μαθητής που ήταν κάπως κλειστός και σχετικά δύσκολος στις παρέες του.

Με σπουδές στο London School of Economics και στη συνέχεια στο Χάρβαρντ και επιβεβαιωμένη ροπή προς την ακαδημαϊκή καριέρα, ο καθηγητής Σπύρος Λάτσης προτίμησε να αφιερωθεί στον χρηματοοικονομικό τομέα και να αναπτύξει τo EFG Group. Οσοι τον γνωρίζουν, τον χαρακτηρίζουν εργασιομανή και τελειομανή και λένε ότι από νέος αγαπούσε ιδιαίτερα το σκι και την ιστιοπλοΐα.

Τις τελευταίες δυο δεκαετίες το όνομά του περιλαμβάνεται στις λίστες του περιοδικού «Φορμπς» με τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη. Το 1997 βρισκόταν στην 101η θέση με περιουσία 3,1 δισ. δολαρίων. Τότε είχε αυξήσει την περιουσία του κατά 300 εκατ. δολάρια κερδίζοντας 100 περίπου θέσεις στη λίστα.

Φέτος καταλαμβάνει την 464η θέση και η περιουσία του ανέρχεται στα 2,6 δισ. δολάρια σύμφωνα με το «Φορμπς». Ο Σπύρος Λάτσης ζει μόνιμα στη Γενεύη, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένες πολλές από τις δραστηριότητες του Ομίλου, με τη σύζυγό του Ελληνοαμερικανίδα Ντόροθι Μπράντλεϊ που γνώρισε στη δεκαετία του ’60 και με την οποία έχει τέσσερα παιδιά. Σπάνια έρχεται στην Ελλάδα – κυρίως επισκέπτεται τη χώρα για τα διοικητικά συμβούλια της Eurobank.