«Δεν ασχολούμαι πολύ με την πολιτική, αλλά είναι αλήθεια: ένας Ισπανός σε ένα ιταλικό αυτοκίνητο που έχει σχεδιαστεί από Ελληνα να νικάει στη Γερμανία είναι πολύ καλό πράγμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλόνσο σε συνέντευξή του μετά την εντυπωσιακή νίκη του, που τον εδραίωσε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης. Διακεκριμένος στην αεροναυπηγική και με χρόνια θητεία σε ομάδες της F1 ο Νικόλας Τομπάζης είναι από το 2007 ο επικεφαλής σχεδιασμού στην ιταλική Ferrari.

Ο αγώνας του Χόκενχαϊμ είχε δραματική εξέλιξη, τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά την καρό σημαία. Οδηγώντας «εντός έδρας», ο ΓερμανόςΣεμπάστιαν Φέτελ έκανε ένα εντυπωσιακό ντεμαράζ στον τελευταίο γύρο χαρίζοντας – προσωρινά όπως αποδείχθηκε – στη Red Bull τη δεύτερη θέση, μπροστά από τον Τζένσον Μπάτον (McLaren) ο οποίος τερμάτισε τρίτος.

Ωστόσο με απόφασή της μετά το τέλος του αγώνα, η διοργανώτρια αρχή επέβαλε ποινή 20 δευτερολέπτων στον Φέτελ για παράβαση κανονισμών και έτσι κατετάγη πέμπτος.Οι διοργανωτές έκριναν ότι ο παγκόσμιος πρωταθλητής προσπέρασε αντικανονικά τον Μπάτον στον τελευταίο γύρο. Το επιχείρημα είναι ότι όταν ο Φέτελ βρέθηκε κάποια στιγμή εκτός πίστας αυτό του έδωσε ένα πλεονέκτημα απέναντι στον Βρετανό.

Στην τρίτη θέση αναρριχήθηκε ο Φινλανδός Κίμι Ραικόνεν με Lotus, ενώ τέταρος βρέθηκε ο Κομπαγιάσι της Sauber.

Το γκραν-πρι στο Χόκενχαϊμ είχε κι άλλες ανατροπές, καθώς στον 100ο του αγώνα στη Formula 1 ο Λιούς Χάμιλτον χρειάστηκε να εγκαταλείψει λόγω μηχανικού προβλήματος.

Μετά και το γερμανικό γκραν-πρι στην κατάταξη των οδηγών προηγείται ο Αλόνσο με 154 βαθμούς και δεύτερος είναι ο Αυστραλός Μαρκ Γουέμπερ της Red Bull με 120. Τρίτος είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής Φέτελ με 110.

2012 German GP Podium & Press Conference (Biggest F1 cheater F. Alonso P1) [J. Button is back]