Όπως μεταδίδουν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, οι αστυνομικοί επιτέθηκαν σε μικρές ομάδες διαδηλωτών και τους ξυλοκόπησαν με γκλομπ για να τους διαλύσουν στην Πουέρτα ντελ Σολ, στο κέντρο της πρωτεύουσας, την ώρα που προσπαθούσαν να φτάσουν στο Κοινοβούλιο.

Οι διαδηλωτές είχαν φτάσει ως τα οδοφράγματα που προστατεύουν το Κοινοβούλιο, έχοντας στην πρώτη γραμμή τους πυροσβέστες.

Την στιγμή που πυκνός καπνός υψωνόταν από πλαστικούς κάδους σκουπιδιών που είχαν πάρει φωτιά, μερικοί διαδηλωτές αποφάσισαν να ακολουθήσουν τους πυροσβέστες, πλησιάζοντας στο Κοινοβούλιο. Η αστυνομία τους επιτέθηκε και οι διαδηλωτές απάντησαν με ρίψη διαφόρων αντικειμένων.

Τότε οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ με σφαίρες από καουτσούκ και οι διαδηλωτές διαλύθηκαν στους γύρω δρόμους.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις δημοσιογράφων, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι είχαν προηγουμένως συμμετάσχει στη μεγάλη διαδήλωση, στην οποία πήραν μέρος αστυνομικοί, πυροσβέστες, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας.

Τα συνδικάτα είχαν καλέσει τους Ισπανούς να διαδηλώσουν σε 80 πόλεις με σύνθημα «Θέλουν να καταστρέψουν τη χώρα. Πρέπει να τους εμποδίσουμε». Οι διαδηλωτές εξέφρασαν έτσι την άρνησή τους να δεχθούν το νέο πρόγραμμα λιτότητας της ισπανικής κυβέρνησης, ύψους 65 δισ. ευρώ, που προβλέπει την αύξηση του ΦΠΑ και δημοσιονομικές περικοπές.