Το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΜΕ, με αποτέλεσμα να κλείσει το ρεύμα κυκλοφορίας της εθνικής οδού προς Κόρινθο. Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις 7:30 μ.μ.

Ο Σίμος Κεδίκογλου ανέφερε: «Εχουμε ένα γεγονός: Την παρέμβαση των αρμοδίων αρχών για την προστασία του δικαιώματος στην εργασία. Πάνω από 100 εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας προσέφυγαν στην αστυνομία ζητώντας τη διαφύλαξη του ιερού αυτού δικαιώματος».

Συνεχίζοντας, δήλωσε: «Η κυβέρνηση θα φροντίζει πάντα για την εφαρμογή του νόμου. Να το γνωρίζουν καλά, όλοι αυτό. Ας διερωτηθούν, πάντως, οι Ελληνες για τα κίνητρα του ΣΥΡΙΖΑ που καλεί σε συγκέντρωση συμπαράστασης. Συμπαράσταση σε ποιους; Οι εργαζόμενοι ήταν που ζήτησαν την παρέμβαση της αστυνομίας».

Με μια σκληρή ανακοίνωση κατά της διοίκησης της Χαλυβουργίας το ΠΑΜΕ πέρασε στην αντεπίθεση λέγοντας ότι «αυτοί που ζήτησαν να επέμβουν τα ΜΑΤ είναι τα διευθυντικά στελέχη του Μάνεση, όλο το χαφιεδολόϊ του και μια ομάδα εργαζομένων που μετριέται στα δάχτυλα του ενός χεριού».

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ αναφέρει: «Τα ΜΜΕ των βιομηχάνων, των τραπεζιτών και των εφοπλιστών απ' το πρωί βρομίζουν τις συχνότητες των ερτζιανών με αθλιότητες, λάσπη, συκοφαντίες και ψέματα για τον ηρωικό αγώνα των Χαλυβουργών.

» Λένε ότι 100 εργαζόμενοι της Ελληνικής Χαλυβουργίας ζήτησαν με επιστολή τους στον Εισαγγελέα ν' ανοίξει η πόρτα του εργοστασίου. Λένε ψέματα.

» Αυτοί που ζήτησαν να επέμβουν τα ΜΑΤ είναι τα διευθυντικά στελέχη του Μάνεση, όλο το χαφιεδολόϊ του και μια ομάδα εργαζομένων που μετριέται στα δάχτυλα του ενός χεριού.

»Η μεγάλη πλειοψηφία των εργατών και αυτοί που δήθεν έχουν υπογράψει συνεχίζουν τη μάχη ανυποχώρητα, αποφασιστικά για να επαναπροσληφθούν οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν.

Παλεύουν κόντρα στα σχέδια του Μάνεση, που έχει στο πλευρό του τη στήριξη με όλους τους τρόπους της τρικομματικής κυβέρνησης και των δυνάμεων καταστολής.

Με την αλληλεγγύη των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων αυτός ο αγώνας θα δικαιωθεί.

Η νίκη των Χαλυβουργών είναι νίκη όλης της εργατικής τάξης».

«Ο αγώνας συνεχίζεται» λέει το Σωματείο

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Ελληνικής Χαλυβουργίας επιτίθεται κατά των ΜΜΕ που «διαδίδουν ότι η απεργία έληξε» και τονίζει ότι «οι χαλυβουργοί συνεχίζουν τον αγώνα τους».

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου καταγγέλλει τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που διαδίδουν ότι η απεργία στη χαλυβουργία έληξε και το εργοστάσιο λειτουργεί. Αυτό είναι μεγάλο ψέμα και συκοφαντία των ηρωικών απεργών χαλυβουργών, που συνεχίζουν την απεργία τους.

» Αυτό που συμβαίνει στη χαλυβουργία στον Ασπρόπυργο είναι ότι το εργοστάσιο είναι ζωσμένο από αμέτρητες δυνάμεις των ΜΑΤ, που έχουν καταλάβει τις πύλες του εργοστασίου προκειμένου να βάλουν μέσα κάποιους διευθυντές μαζί με τη γνωστή ολιγομελή ομάδα απεργοσπαστών για να δείξουν ότι τελείωσε η απεργία.

» Το Δ.Σ. και οι χαλυβουργοί συνεχίζουν τον αγώνα τους και καλούν όλους τους εργαζόμενους σήμερα το απόγευμα στις 5.30 σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στη γέφυρα Ασπροπύργου».

Το ΠΑΜΕ οργανώνει συλλαλητήριο στις 19.30 το απόγευμα της Δευτέρας στην Ομόνοια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από