Οι διοργανωτές έχουν ετοιμάσει πασαρέλα για την τελετή λήξης, όπου γνωστά μοντέλα (μεταξύ των οποίων η Κέιτ Μoς, η Ναόμι Κάμπελ και η Στέλλα Τέναντ) θα βρεθούν στο Ολυμπιακό Στάδιο, σε ένα σύντομο σόου, φορώντας δημιουργίες διάσημων βρετανικών ονομάτων της μόδας. Κάτι ανάλογο είχε γίνει στο Σίδνεϊ το 2000 με την πασαρέλα της Ελ ΜακΦέρσον.

Νωρίτερα όμως, όσο διαρκούν οι Αγώνες, οι τυχεροί φίλαθλοι θα μπορούν να παρακολουθούν μερικές από τις ομορφότερες αθλήτριες του κόσμου την ώρα που θα προσπαθούν να διεκδικήσουν ένα μετάλλιο, μια νίκη, μια καλή επίδοση.

Η «ΟΜΑΔΑ» προσπάθησε με αυστηρά κριτήρια (πιστέψτε μας, η επιλογή ήταν δύσκολη) να επιλέξει το τοπ 10 των Αγώνων που θα ανεβάσει το θερμόμετρο ακόμα και στο… βροχερό και ενίοτε δροσερό Λονδίνο. Δεκτές και οι ενστάσεις.

Ο στίβος έχει την τιμητική του με επτά εκπροσώπους του ωραίου φύλου, αφού πάντα το συγκεκριμένο άθλημα ξεχώριζε με τις ωραιότερες (συνολικά) παρουσίες. Σαφώς μετράει υπέρ των κοριτσιών εδώ το γεγονός της αθλητικής τους περιβολής, η οποία ανεβάζει στα ύψη τη δημοτικότητά τους.

Μπιτς βόλεϊ και κολύμβηση σαφώς και έχουν το δικό τους μερίδιο στην πασαρέλα των αθλητριών, ενώ το τένις έχει εδώ και πολλά χρόνια τη δική του πριγκίπισσα (Σαράποβα).

Για πολλούς η βασίλισσα της ομορφιάς και σε αυτούς τους Αγώνες θα είναι η εκπληκτική (όχι τόσο σε αθλητικές επιδόσεις) ακοντίστρια από την Παραγουάη, η Λερίν Φράνκο, η οποία χωρίς υπερβολή θα μπορούσε να έχει τον αθλητισμό απλώς ως χόμπι.

Η Ρωσία είχε ανέκαθεν παράδοση στις μεγάλες αθλήτριες αλλά και στις ωραίες παρουσίες και η Γιελένα Ισινμπάγιεβα (επί κοντώ) με την Ντάρια Κλίσινα (μήκος) διαθέτουν αυτό το πακέτο, αφού εκτός από την εκθαμβωτική ομορφιά τους είναι από τα κορυφαία ονόματα στα αθλήματά τους. Η δικιά μας άλτρια Βούλα Παπαχρήστου έχει θέση στη σχετική λίστα, όπου δίπλα της βρίσκονται επίσης η Αυστραλέζα Μέλανι Ανταμς (επό κοντώ), η Νορβηγίδα (σερβικής καταγωγής) Κριστίνα Βουκίσεβιτς και η Αμερικανίδα Λόλο Τζόουνς (εμπόδια). Διαχρονική αξία στο κολύμπι η Αυστραλέζα Στέφανι Ράις και στο μπιτς βόλεϊ η Ολλανδέζα Σάνε Κέιζερ. Απλώς απολαύστε το θέαμα όπως δεν θα το δείτε στους Αγώνες.