ΗΤΑΝ επόμενο να αναβληθεί η (χθεσινή) Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΑΕΚ. Λίγοι την ήθελαν. Οι περισσότεροι περιμένουν μήπως και… βρέξει χρήμα από τον ουρανό.

Αλλά επειδή δεν προβλέπονται βροχές, ας δούμε τι συνέβη χθες στα Σπάτα. Ο (πρόεδρος) Δημητρέλος πρέπει να ένιωσε σαν πυγμάχος στριμωγμένος στα σχοινιά. Οι μικρομέτοχοι, δυναμικοί και με αγάπη για την ΑΕΚ, άρχισαν να θέτουν ερωτήματα: «Θα πάρουμε άδεια;». «Γιατί πουλάτε όλους τους παίκτες;». Ο κ. Δημητρέλος εξέφρασε την αισιοδοξία του πως τελικά θα τα καταφέρει η ΠΑΕ να πάρει την αδειοδότηση και πρόσθεσε πως αφού δεν έρχονται από αλλού έσοδα, πρέπει να δοθούν ποδοσφαιριστές. Η ένταση δεν έλειψε και μόλις έφυγε ο πρόεδρος, ήρθε ο Μαύρος. Το καλύτερο που είπε ο Θωμάς; Τόνισε πως αν σωθεί η ΑΕΚ, τότε θα αναλάβει πρόεδρος. Βέβαια, είναι ακόμη επιφυλακτικός και περιμένει το πρώτο 10ήμερο του Αυγούστου. Την 1η ορίστηκε η ΓΣ και στις 7 θα κρίνει η ΕΕΑ αν πρέπει να δώσει την άδεια στην ΑΕΚ. Πάντως, εντός της ημέρας η Επιτροπή συνεδριάζει για την ΑΕΚ και το μετοχολόγιό της, τον Ν. Νοτιά και τον Π. Παππά. Να δούμε επιτέλους τι ισχύει και τι όχι, πόσο νόμιμα είναι όσα συμβαίνουν.

Επί της ουσίας: ο Θωμάς Μαύρος έπρεπε να «κάνει διοίκηση»… χθες! Ισως αν έβγαινε μπροστά, η ΑΕΚ να μην έδινε 60 διαρκείας την ημέρα, αλλά περισσότερα. Και στο κάτω κάτω, ας σώσει ο Μαύρος την ΑΕΚ ως διοικητικός και όχι μένοντας απ’ έξω και βλέποντας τον κ. Δημητρέλο να λέει «ναι» στις παραχωρήσεις ποδοσφαιριστών. Ο Μαύρος άσκησε βέτο για τους Λεονάρντο – Κλωναρίδη και συμφώνησε να φύγει ο Μάκος. Τελικά, πωλήθηκαν και τα… δοκάρια! Οσο για τον κ. Ηλιόπουλο, στηρίζει τον Μαύρο, αλλά δεν εμπλέκεται σε όσα γίνονται. Και βέβαια, ουδείς γνωρίζει αν στην ΑΕΚ υπάρχει η περιβόητη «Ενωση» που είπε με στόμφο ο Μαύρος. Αραγε, οι Βλάχος και Τσάρτας έχουν σημείο επαφής;