Το Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας ανοίγει τις πόρτες του και φέτος το καλοκαίρι για να υποδεχτεί τους ήρωες του Αριστοφάνη και του Σοφοκλή, του Σαίξπηρ μαζί με αγαπημένα κομμάτια από τους αδελφούς Κατσιμίχα και σκοπούς από τη Μεσόγειο με αφορμή είναι η 12η διοργάνωση των Αισχυλείων.

Την αυλαία σηκώνει στις 20 Ιουλίου η ομάδα χορού Creo με την παράσταση «Godot», ενώ η ποίηση της Ελευσίνιας Βενετίας Μακρυνώρη ανεβαίνει σε θεατρική απόδοση και χορογραφία (22/7). Τους «Ορνιθες» παρουσιάζει η Τζωρτζίνα Κακουδάκη με τις ομάδες 4frontal και Ω2, ο Μάξιμος Μουμούρης σκηνοθετεί την παράσταση «Dig!» βασισμένη στον «Οιδίποδα Τύραννο» του Σοφοκλή (27/7) και ο θίασος Δρόμος με Δέντρα τις «Τρεις αδελφές» του Τσέχοφ (1/8).

Οι «Νεφέλες» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη, κάνουν μια στάση στην Ελευσίνα (26/8). Ακολουθούν η συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου (27/8), η παράσταση «Αναζητώντας τον Αττίκ» (28/8) και ο «Περικλής» του Σαίξπηρ (30/8) σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά.

Ανάμεσα στους ερμηνευτές που σκορπούν σύγχρονες και παραδοσιακές μελωδίες στο Παλαιό Ελαιουργείο είναι οι Μάρθα Φριντζήλα με τον Τάκη Φαραζή (31/8), οι αδελφοί Κατσιμίχα (7/9), οι Χαΐνηδες με τον Ψαραντώνη (19/9), ο Φίλιππος Πλιάτσικας με την Ελεονώρα Ζουγανέλη (29/9).

Στις θεατρικές παραστάσεις που «κάνουν στάση» στα Αισχύλεια περιλαμβάνονται ο «Αμφιτρύων» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Λευτέρη Βογιατζή (2/9), «Το μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη (21/9), κ.ά.