Δεν υπάρχει κανένα αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης και δεν γίνεται καμία συζήτηση στην ευρωζώνη για ενδεχόμενο δάνειο-γέφυρα μέχρι τον Σεπτέμβριο, μήνας στον οποίο παραπέμπεται η εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», ούτε στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών συζητείται ενδεχόμενο για δάνειο-γέφυρα προς την Ελλάδα ούτε στις Βρυξέλλες γίνεται οποιαδήποτε συζήτηση προς αυτή την κατεύθυνση. Επισημαίνεται μάλιστα ότι δεν υπάρχει καν η δυνατότητα ενός τέτοιου δανείου χωρίς την τελική έκθεση της τρόικας. Η εκδοχή ενός δανείου-γέφυρας «είναι άγνωστη» και «χωρίς την τρόικα, δεν υπάρχουν λεφτά». Η επόμενη δόση του δανείου ήταν προγραμματισμένη για τον Αύγουστο, δεν μπορεί ωστόσο να εκταμιευτεί καθώς εκκρεμεί η τελική έκθεση της τρόικας για την πορεία της εφαρμογής του προγράμματος, η οποία είναι προϋπόθεση για να δοθεί η δόση.
Η ΕΚΘΕΣΗ. Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κάλεσε την Ελλάδα να κάνει τα επώδυνα μεταρρυθμιστικά βήματα και τις περικοπές, γιατί μόνο έτσι θα είναι εφικτή η επιστροφή της χώρας στις αγορές. «Πρέπει να συνεχιστεί ο δρόμος που θα προσφέρει στην Ελλάδα μια σοβαρή πιθανότητα επιστροφής στις αγορές σε έναν ορατό χρονικό ορίζοντα», είπε ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην περιφερειακή εφημερίδα «Ράινισε Ποστ». Για τον σκοπό αυτό, «είναι απαραίτητα μέτρα προσαρμογής που θα πηγαίνουν σε βάθος και μάλιστα σε πολλούς τομείς», συμπλήρωσε. Η αναφορά του κ. Σόιμπλε σε «περισσότερα και βαθύτερα μέτρα» δεν σημαίνει επιπρόσθετα μέτρα, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Κότχαους.

ΙΣΠΑΝΙΑ. Στο Βερολίνο συγκαλείται σήμερα εκτάκτως η γερμανική Βουλή προκειμένου να εγκρίνει το πακέτο βοήθειας 100 δισ. ευρώ για την Ισπανία. Η ισπανική κυβέρνηση και η Ισπανία ως χώρα είναι ο εγγυητής για τη χορήγηση του δανείου, το οποίο συνοδεύεται από συγκεκριμένους όρους. Την τήρησή τους θα επιβλέπει η τρόικα. Η έγκριση του ισπανικού πακέτου από τη γερμανική Βουλή θεωρείται διασφαλισμένη, καθώς θα υπερψηφίσουν τόσο οι Σοσιαλδημοκράτες όσο και οι Πράσινοι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από