Εναν από τους πλέον στενούς του συνεργάτες επέλεξε τελικά ο Αντώνης Σαμαράς για τη θέση του διοικητή της ΕΥΠ. Ο 44χρονος ηλεκτρολόγος μηχανικός Θεόδωρος Δραβίλλας έσπασε την παράδοση που είχε δημιουργηθεί τα τελευταία δώδεκα χρόνια να τοποθετούνται στην κεφαλή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών διπλωμάτες ή πρώην ανώτεροι δικαστικοί.

Ο κ. Δραβίλλας, από τη στιγμή της ανάληψης της προεδρίας της ΝΔ από τον Αντώνη Σαμαρά, υπήρξε από τους «ανθρώπους» του – είχαν συνυπάρξει και στο υπουργείο Πολιτισμού, όπου ο κ. Δραβίλλας κατείχε τη θέση του γενικού γραμματέα. Ο νέος διοικητής της ΕΥΠ σπούδασε στο Μετσόβιο και είναι κάτοχος Master στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου με ειδίκευση στη Διαχείριση Εργων καθώς και Master στις Ψηφιακές Επικοινωνίες (MSc) από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Τον Αύγουστο του 2005 ορίστηκε αντιπρόεδρος στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και το 2008 γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού.

Η επιλογή πάντως του κ. Δραβίλλα προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, καθώς είχαν ζητήσει από τον Πρωθυπουργό να επιλέξει έναν έμπειρο διπλωμάτη και όχι ένα κομματικό στέλεχος για την ΕΥΠ.

Α’ υποδιοικητής της ΕΥΠ θα είναι ο δικηγόρος Παναγιώτης Κοντούλης και β’ ο πρώην αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. και για πολλά χρόνια πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Γιώργος Καμαρινόπουλος.