Μέχρι σήμερα έχουν εκκαθαριστεί 1,8 εκατομμύρια δηλώσεις. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων είναι η 31η Ιουλίου.

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει τη ρύθμιση για την καταβολή σε δόσεις του φόρου που προκύπτει από τα εκκαθαριστικά η οποία όπως έχει ήδη γνωστοποιηθεί θα προβλέπει την εξόφλησή του σε έως 10 δόσεις ανάλογα και με το ύψος του εισοδήματος των φορολογούμενων.

Στόχος είναι οι φορολογούμενοι να μπορέσουν να κάνουν χρήση της ρύθμισης από τον Αύγουστο οπότε και θα ξεκινήσει η καταβολή των μηνιαίων δόσεων.

Ετοιμες οι υπουργικές αποφάσεις για ταυτόχρονη υποβολή φόρου και εισφορών

Εν τω μεταξύ, μέχρι τις 21 Ιουλίου θα έχουν υπογραφεί οι υπουργικές αποφάσεις για την ταυτόχρονη υποβολή φόρου μισθωτών υπηρεσιών και ασφαλιστικών εισφορών και την εφαρμογή της ηλεκτρονικής διασύνδεσης ανάμεσα στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), το Ιδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ) και τον Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος τόνισε ότι με την εφαρμογή των μέτρων αναμένονται άμεσα αποτελέσματα στην καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, της γραφειοκρατίας, της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής.

Με την ηλεκτρονική διασύνδεση οι εργοδότες θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά έντυπα, αρμοδιότητας του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας και του ΙΚΑ και ΟΑΕΔ, όπως είναι οι πίνακες προσωπικού, οι αναγγελίες πρόσληψης, οι μεταβολές αποδοχών, ενώ το υπουργείο Εργασίας θα μπορεί να παρακολουθεί κάθε τροποποίηση του ωραρίου ή της οργάνωσης του χρόνου εργασίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από