Εριξε το γάντι στα στελέχη που αντιμετωπίζουν με αμφιθυμία τη σχέση τους με το ΠΑΣΟΚ ο Βαγγέλης Βενιζέλος χθες, καλώντας τα επί της ουσίας να καθορίσουν τη στάση τους σε σχέση με το κίνημα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση της Οργανωτικής Γραμματείας του κόμματος έστειλε ακόμη μία φορά μηνύματα στο εσωτερικό της παράταξης και σχολίασε ότι «υπάρχουν στελέχη που βρίσκονται με το ένα πόδι μέσα και με το άλλο έξω από το κόμμα», για να επισημάνει ότι «πρέπει να αποφασίσουν τι θα κάνουν».

Λίγο νωρίτερα σε συνέντευξή του στον Βήμα FM είχε δηλώσει ότι «όποιος δεν ξέρει τι είναι και έχει κρίση ταυτότητας και νιώθει ότι δεν τον εκφράζει το ΠΑΣΟΚ, βεβαίως δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρείται στο ΠΑΣΟΚ». Συνεργάτες του κ. Βενιζέλου είδαν πίσω από τις συγκεκριμένες αναφορές τη φωτογραφία του πρώην υπουργού Γιάννη Ραγκούση. Επίσης έλεγαν ότι οι Γιώργος Φλωρίδης και Ηλίας Μόσιαλος θεωρούνται «ανεπιθύμητα πρόσωπα» στην Ιπποκράτους, κάτι που υπονόησε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην ίδια συνέντευξη προκαλώντας τους ουσιαστικά να δώσουν τη μάχη της εκλογής και να κριθούν από τον λαό. «Οποιος θέλει να κάνει κόμμα μπορεί να κάνει. Εχω ακούσει πολλά περί κομμάτων, περί κινήσεων, περί ρόλων. Οποιος θέλει να κατέβει στον λαό να δοκιμάσει τις δυνάμεις του, να κατέβει στον λαό να τις δοκιμάσει», είπε με νόημα απαντώντας ουσιαστικά σε όσα έχει δηλώσει το τελευταίο διάστημα ο Γ. Φλωρίδης περί αναγκαιότητας συγκρότησης μιας νέας πρωτοβουλίας, αλλά και στην κίνηση του Η. Μόσιαλου να ιδρύσει την πολιτική κίνηση Δυναμική Ελλάδα.

Κατά τα άλλα, ο Βαγγέλης Βενιζέλος επανέλαβε ότι έχει «κατανόηση για όλες τις ευαισθησίες», αναφερόμενος εμμέσως στη στάση του Α. Λοβέρδου και της Α. Διαμαντοπούλου που το τελευταίο διάστημα έχουν αποστασιοποιηθεί και υπενθύμισε ότι στις 18 Μαρτίου έλαβε μια εντολή, «την οποία θα φέρω εις πέρας».

Απευθυνόμενος στα μέλη της Οργανωτικής Γραμματείας του κόμματος ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «εσείς θα αναλάβετε να οργανώσετε το συνέδριο» και ζήτησε τις προτάσεις τους, οι οποίες θα συζητηθούν στη συνεδρίαση του οργάνου την επόμενη εβδομάδα. «Θέλω να συμμετέχετε, να βγείτε μπροστά και οργανωτικά και πολιτικά», είπε.

Υπήρξαν στελέχη όπως οι Χρύσα Αράπογλου και Δημήτρης Λιντζέρης που παρατήρησαν ότι για να αρχίσει η ανασύσταση πρέπει να προηγηθεί απολογισμός, όχι αναγκαστικά καταλογισμός «για το πώς φτάσαμε εδώ», ενώ ο κ. Βενιζέλος σχολίασε μεταξύ των άλλων ότι «το γιατί χάσαμε το απάντησα στις 27 Ιουνίου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα».