ΛΙΒΥΗ Ι

Περίπου 170 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή θεωρούνται αγνοούμενοι στη Μεσόγειο το 2012 προσπαθώντας να φθάσουν από τη Λιβύη στις ευρωπαϊκές ακτές, υπογραμμίζει κοινοβουλευτική επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η ολλανδή Σοσιαλίστρια βουλευτής Ταϊνέκε Στρικ επισημαίνει την αδιαφορία των μελών του ΝΑΤΟ και των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων για τον τερματισμό αυτής της τραγωδίας.

ΛΙΒΥΗ ΙΙ

Η Συμμαχία των Εθνικών Δυνάμεων (NFA), το κόμμα του Μαχμούντ Τζιμπρίλ, έχει εξασφαλίσει συντριπτική νίκη σε ορισμένες περιοχές της Τρίπολης ενώ προηγείται των ισλαμιστών αντιπάλων του και σε άλλες περιοχές της Λιβύης.

ΙΤΑΛΙΑ

Το πολιτικό κίνημα που ιδρύθηκε από τον πρόεδρο της Ferrari Λούκα Κορντέρο ντι Μοντετσέμολο, το Italia Futura, πραγματοποίησε χθες στο Μιλάνο την πρώτη συνάντηση των 250 στελεχών που διαθέτει ήδη στην πλούσια Λομβαρδία. Το Italia Futura προετοιμάζεται για να συμμετάσχει στις βουλευτικές εκλογές του 2013.

ΒΟΡΕΙΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑ

Η Αστυνομία αντιμετώπισε με εκτοξευτήρες νερού νεαρούς καθολικούς μετά τις ταραχές που ξέσπασαν όταν σε περιοχή καθολικών εισήλθαν προτεστάντες που γιόρταζαν την επέτειο μιας στρατιωτικής νίκης τους τον 17ο αιώνα, κάνοντας πορεία.

ΜΑΛΙ

Ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς δήλωσε χθες ότι μια στρατιωτική επέμβαση ξένων δυνάμεων στο Μάλι είναι «πιθανή» ώστε να τερματισθούν οι συγκρούσεις που σημειώνονται στη δυτικοαφρικανική αυτή χώρα, όπου ισλαμιστές μαχητές που συνδέονται με την Αλ Κάιντα ελέγχουν σημαντικά εδάφη.