Θύμισε Κάρολ. Στη Ρωσία δεν ήταν που αποβλήθηκε ο Μέγιερι και αμέσως μετά την είσοδό του στο ματς ο Ρόι απέκρουσε πέναλτι;

Ετσι λοιπόν συνέβη και με τον Σωκράτη Διούδη. Ξανά στα βόρεια, στην Εσθονία, το τρίτο μέλος της «αχώριστης παρέας του Αρη» έλαμψε στον θρίαμβο της Εθνικής Νέων τού Κώστα Τσάνα. Ο Διούδης ήταν ο «μικρός ήρωας» απέναντι στην Αγγλία, καθόσον όχι μόνο είπε «όχι» σε πέναλτι, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο έδειξε ετοιμότητα και θαυμαστή σταθερότητα.

Ο Διούδης έχει μια ωραία ιστορία να τον συνοδεύει. Πήγε μικρός μικρός στις ακαδημίες του Αρη, λίγο μετά τα 10 του χρόνια, και η αρχική του θέση δεν ήταν γκολκίπερ, αλλά σέντερ φορ! Οπως κάθε πιτσιρίκι, ήθελε να βάζει την μπάλα στα δίχτυα και όχι να βρίσκεται στη γραμμή του τέρματος. Τελικά, από τον κ. Βασβάνη πήγε στον Νίκο Πασαλή, τον υπεύθυνο της ομάδας Κ-20 του Αρη, αλλά ήδη είχε αλλάξει θέση. Τον έκαναν τερματοφύλακα. Και μάλιστα, η περασμένη σεζόν βρήκε τον Διούδη να γιορτάζει την κατάκτηση του τίτλου και να έχει συμμετοχή σε μεγάλες νίκες του Αρη. Πώς; Ο νεαρός με την ψυχραιμία που τον χαρακτηρίζει, έβγαλε προς τα έξω το εξής: κατάφερνε να ψυχολογεί τους αντιπάλους, ειδικά όταν τους έβλεπε να χτυπούν πέναλτι. Στη Νέα Σμύρνη μάλιστα, απέκρουσε πέναλτι και κράτησε τη νίκη του Αρη σε μια στροφή τού ελληνικού πρωταθλήματος Νέων.

Η συνέχεια για τον Διούδη θα είναι η αναμενόμενη. Ο Σηφάκης αποχώρησε από το Χαριλάου και τα λάθη τύπου Γιακούποβιτς η συγκεκριμένη ΠΑΕ δεν μπορεί να τα επαναλάβει. Είτε γιατί οι αρμόδιοι έβαλαν μυαλό είτε γιατί δεν έχουν χρήματα. Ετσι ο Διούδης θα είναι το Νο 2 της ομάδας πίσω από τον Βελλίδη.

Το είπαμε και κάποιες άλλες φορές: η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες στο ποδόσφαιρο. Οι Νέοι μπορούν να βρεθούν στο προσκήνιο, με δεδομένο ότι οι ΠΑΕ που δεν διαθέτουν ούτε ευρώ είναι αναγκασμένες να επενδύσουν πάνω τους.