Σαν κύριος μπήκε χθες το απόγευμα στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού, σε ώρα μάλιστα που δεν υπήρχε επισκεπτήριο, άγνωστος άνδρας ο οποίος χτύπησε τη σωφρονιστική υπάλληλο που του άνοιξε την πόρτα και απελευθέρωσε υπόδικη πρώην μπασκετμπολίστρια από τη Σερβία, κρατουμένη για κλοπές ως μέλος της συμμορίας με την επωνυμία «Ροζ Πάνθηρες».

Το σχέδιο απόδρασης, όπως εκ των υστέρων αποδεικνύεται, ήταν οργανωμένο από την κρατουμένη, η οποία έκανε χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου και εργαζόταν ως ελαιοχρωματίστρια στις φυλακές.

Σύμφωνα με τις αναφορές των υπηρεσιακών παραγόντων, χθες στις έξι το απόγευμα η κρατούμενη με την αιτιολογία ότι ήθελε να παραλάβει χρώματα από γνωστό της πρόσωπο έπεισε τη σωφρονιστική υπάλληλο να ανοίξει την πόρτα, παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τον κανονισμό των φυλακών.

Μόλις άνοιξε την πόρτα η σωφρονιστική υπάλληλος δέχθηκε επίθεση από άγνωστο άτομο που την τραυμάτισε. Τότε τέθηκε σε εφαρμογή το πλέον καθοριστικό τμήμα του σχεδίου. Μέσα στα επόμενα λεπτά ο άγνωστος άνδρας, που δήθεν θα έδινε στην κρατουμένη τα χρώματα που χρειαζόταν για να ολοκληρώσει την εργασία που είχε αναλάβει εντός των φυλακών, την πήρε και εξαφανίστηκαν.

Η είδηση της απόδρασης, όπως ήταν αναμενόμενο, έθεσε σε συναγερμό τόσο τις υπηρεσίες στις φυλακές όσο και το υπουργείο Δικαιοσύνης. Με εντολή του αρμόδιου υπουργού Αντώνη Ρουπακιώτη η σωφρονιστική υπάλληλος τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Παράλληλα ο κ. Ρουπακιώτης διέταξε και πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση, η διενέργεια της οποίας ανατέθηκε σε εισαγγελέα, ενώ έρευνα για τον εντοπισμό της κρατουμένης και του συνεργού της στην απόδρασή της διεξάγει και η Ελληνική Αστυνομία.