Χωρίς να αποθαρρύνεται από τις προβλέψεις για τον θάνατο των εφημερίδων, ο αμερικανός δισεκατομμυριούχος Γουόρεν Μπάφετ, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, συνεχίζει να αγοράζει τίτλους.

Πέρυσι έδωσε 200 εκατ. δολάρια για να αγοράσει μια εφημερίδα της Πολιτείας του, την «Ομάχα Γουόρλντ-Χέραλντ» – μια κίνηση την οποία οι περισσότεροι ειδικοί θεώρησαν ιδιαίτερα συναισθηματική.

Αγόρασε αντί 142 εκατ. δολαρίων τη Media General, μια μιντιακή εταιρεία που διαθέτει 63 εφημερίδες σε όλες τις ΗΠΑ, ενώ πρόσθεσε στη συλλογή του την εταιρεία Lee Enterprises που εκδίδει τη «Σεν Λούις Ποστ» και την «Αριζόνα Ντέιλι Σαν».

Ο μεγιστάνας, ο οποίος διαθέτει και μεγάλο ποσοστό στην «Ουάσιγκτον Ποστ», αποτελεί πάντα με τις κινήσεις του παράδειγμα για τους επενδυτές. «Πιστεύω ότι οι εφημερίδες που καλύπτουν με συνέπεια τις ειδήσεις στις κοινότητές τους έχουν μεγάλο και σημαντικό μέλλον μπροστά τους», έγραψε ο Μπάφετ σε ένα σημείωμα που έστειλε στους εκατοντάδες χιλιάδες υπαλλήλους του. Πρόσθεσε ότι η εταιρεία του Μπερκσάιρ «προφανώς θα εξαγοράσει και άλλες εφημερίδες στα επόμενα χρόνια».