ΤΑ πρωταθλήματα ολοκληρώθηκαν προ καιρού, η κλήρωση για το πρόγραμμα της νέας περιόδου θα γίνει οσονούπω, αλλά το ζητούμενο σχετίζεται με το ποιες ομάδες θα αγωνιστούν.

Διότι εδώ και κάποιες ημέρες γίνονται διεργασίες στο εσωτερικό του ποδοσφαίρου: Ολυμπιακός Βόλου, Ηρακλής και Καβάλα θέλουν να ενταχθούν στη Football League, να κάνουν δηλαδή μια νέα αρχή, όχι από τα πολύ χαμηλά στρώματα, αλλά να φτάσουν μονομιάς κοντά στη μεγάλη Λίγκα. Μάλιστα, ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Ιωαννίδης συναντήθηκε χθες με εκπροσώπους της μικρής Λίγκας, ενώ εντός της ημέρας ο κ. Καλογιάννης (πρόεδρος της πρώην ΕΠΑΕ) θα παραστεί στο ΔΣ της Σούπερ Λίγκας προκειμένου να θέσει το θέμα προς συζήτηση.

Η Football League εμφανίζεται να μην έχει αντίρρηση να συμμετέχουν 21 ομάδες στο πρωτάθλημα, με την προϋπόθεση να ανέβουν πέντε και όχι τρεις ομάδες. Φυσικά, ο συνεταιρισμός της Σούπερ Λίγκας δεν δέχεται κάτι τέτοιο. Είναι φανερό ότι βρισκόμαστε σε αρχή διεργασιών. Από πλευράς Πολιτείας θα ήθελαν η Football League 2 να γίνει ερασιτεχνική και μάλιστα σε δηλώσεις του ο κ. Ιωαννίδης εξέφρασε την εκτίμηση πως δύο επαγγελματικές κατηγορίες είναι αρκετές στο ποδόσφαιρό μας.

Προβλέπεται ντέρμπι. Αλλά θα πρέπει να επισημανθεί ότι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού που εξετάζει όλους τους φακέλους, δεν έχει αποφανθεί για το αν τα στοιχεία που προσκομίζουν οι ΠΑΕ είναι επαρκή. Κατά συνέπεια, πώς θα ανέβουν Ηρακλής, Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα; Γίνεται το ένα καλοκαίρι να πέφτουν κατηγορίες και το επόμενο να ανεβαίνουν λες και έχουμε να κάνουμε με… ασανσέρ; Για ποιους λόγους, άλλωστε, τιμωρήθηκαν;

Το ποδόσφαιρο δεν μπορεί για πάντα να αποτελεί αντικείμενο πειραματισμού. Ούτε να καταστρατηγούνται νόμοι και προκηρύξεις, προκειμένου ορισμένοι να κάνουν δημόσιες σχέσεις και να τα έχουν καλά με τον κόσμο. Τόσες ομάδες δεν «σηκώνουν» προηγμένες χώρες. Πώς θα τα καταφέρει η Ελλάδα της κρίσης;