Ολα ήταν κανονισμένα στην παραμικρή τους λεπτομέρεια – σαν τις πάσες που μοιράζει ο Ινιέστα στους συμπαίκτες του.

Ο γάμος είχε προγραμματιστεί για τις 8 Ιουλίου, στις 6 το απόγευμα. Διόλου τυχαίοι οι δύο αριθμοί για τον Ινιέστα. Το 8 συμβολίζει τη φανέλα με το συγκεκριμένο νούμερο που φορά στην Μπαρτσελόνα και το 6 την αντίστοιχη φανέλα με την οποία αγωνίζεται στην Εθνική Ισπανίας.

Τα νερά της Μεσογείου γλείφουν το κάστρο Ταμαρίτ που βρίσκεται σε ένα από τα πιο ειδυλλιακά σημεία της Ταραγόνας. Ο Αντρες και η Αννα είχαν ονειρευτεί να παντρευτούν νιώθοντας την καυτή άμμο στα γυμνά τους πόδια, όπως τον έρωτα στην καρδιά τους.

Για λόγους ασφαλείας τελέστηκε τελικά στον περίβολο του κάστρου παρουσία 700 καλεσμένων και χιλιάδων θαυμαστών του Ινιέστα που είχαν σκαρφαλώσει στους γύρω λόφους από νωρίς για να έχουν καλύτερη θέα.

Από τους πρώτους που προσήλθαν ήταν ο Βαλντές, ο Τσάβι και ο Πικέ, χωρίς όμως τη Σακίρα.

Παρών ο Μέσι με τη σύντροφό του, ο Ετό με την εξωτική σύζυγό του, ο Φάμπρεγας, ο πρώην και ο νυν πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, και εκατοντάδες φίλοι. Οχι όμως και ο Κασίγιας με τη σύντροφό του Σάρα Καρμονέρο γιατί την ίδια ώρα βρίσκονταν σε άλλον γάμο.

Οι καλεσμένοι είχαν φτάσει με ειδικά ναυλωμένα λεωφορεία, με τον κόσμο να βρίσκεται στις δύο άκρες του δρόμου «σαν να συμμετέχουμε στον Γύρο της Γαλλίας», όπως έγραψε στο twitter ο Πικέ.

Συνοδευόμενος από τη μητέρα του ο γαμπρός εισήλθε στους κήπους υπό τους ήχους του σάουντρακ της ταινίας «Μονομάχος», το οποίο είχε χρησιμοποιήσει ο Γκουαρντιόλα για να τονώσει το ηθικό των παικτών του πριν από τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ του 2009 μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη Ρώμη.

Ακολούθησε η Αννα Ορτίθ συνοδευόμενη από τον πατέρα της, υπό τους ήχους του σάουντρακ της ταινίας «Σωματοφύλακας». Κοντά της και η 18 μηνών κόρη της Βαλέρια, καρπός του έρωτά της με τον Αντρες.

Με ένα ποτήρι κρασί ροζέ Corazon loco, οι νεόνυμφοι ευχαρίστησαν τους παρισταμένους προτού μεταφερθούν στο εστιατόριο Mas d’ en Ros όπου συνεχίστηκαν οι ευχές μεταξύ σολομού και σαμπάνιας.