Πρωτότυπος είναι ο τρόπος που θα ολοκληρωθεί η ταινία «Το χρήμα και οι Ελληνες», της οποίας η προβολή προγραμματίζεται για τον Οκτώβριο. Οι συνεντεύξεις έχουν κοπεί σε μικρά κομμάτια (clips) και έχουν ανέβει στο Διαδίκτυο. Οσοι ενδιαφέρονται μπορούν να τα παρακολουθήσουν, να τα αξιολογήσουν και να καθορίσουν με τη γνώμη τους ποια τελικά θα συμπεριληφθούν στην ταινία, αρκεί να εγγραφούν στην σελίδα http://dgudg.de/gr/en.
Οσοι έχουν αξιολογήσει πάνω από 15 clips θα συμμετάσχουν στην κλήρωση για ένα ταξίδι (αν ο νικητής είναι από τη Γερμανία, θα κερδίσει ένα ταξίδι στην Αθήνα και αντίστροφα, με καλυμμένα τα αεροπορικά εισιτήρια και τα έξοδα διαμονής) και θα δουν τα ονόματά τους στους τίτλους με τους συντελεστές της ταινίας.
Για να υλοποιηθεί η ταινία με τη συμμετοχή του κοινού χρειάστηκε να αξιοποιηθεί το σύστημα πολυμέσων Κόρσακοφ, μια διαδικτυακή βάση αφήγησης που ανέπτυξε ο ίδιος o γερμανός κινηματογραφιστής Φλόριαν Τάλχοφερ. Μια ταινία Κόρσακοφ δεν αποτελείται από σκηνές, όπως μια συνηθισμένη, αλλά από σύντομες αφηγηματικές ενότητες. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους είναι ότι η διαδοχική τους σειρά ποικίλλει σε κάθε θέαση της ταινίας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η σειρά που ακολουθούν οι ενότητες είναι τυχαία. Αντιθέτως έχει πάντα νόημα αφού την ορίζει ο ίδιος ο θεατής, ο οποίος έχει τη δυνατότητα έτσι να επηρεάσει και παράλληλα να σχολιάσει την ταινία.
Κι αν το πρώτο μέρος του έργου είναι η εγκατάσταση και το δεύτερο η ταινία, το τρίπτυχο ολοκληρώνεται με ένα ζωντανό talk show που σύμφωνα με τον Φλόριαν Τάλχοφερ αποτελεί μια πρωτότυπη βιωματική εμπειρία που περιλαμβάνει προβολή επιλεγμένων clips από την ταινία και δημόσια συζήτηση ανάμεσα σε κοινό και ειδικούς. Το κοινό θα συμμετάσχει ενεργά, επιλέγοντας μέσω γραφίδων λέιζερ τα clips που επιθυμεί να παρακολουθήσει στην οθόνη και να τα συζητήσει δημόσια.
Το πρώτο προγραμματίζεται για τον Οκτώβριο στο Ινστιτούτο Γκαίτε της Αθήνας. Θα ακολουθήσουν ανάλογες διοργανώσεις τόσο σε άλλα σημεία της Αθήνας όσο και σε πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από