Ποιος να θυμάται, άραγε;

Αγαπητή Φοίβη,

Την καθημερινή αγριότητα της αλβανικής μαφίας, που επιτίθενται με ρόπαλα, μαχαίρια και Καλάσνικοφ κατά ανήμπορων συνανθρώπων μας και τους σφάζουν, δεν μπορούμε να την ανεχόμαστε πλέον, και να την υποβαθμίζουμε ως τελευταία είδηση μετά την τρόικα και τις παραιτήσεις υπουργών! «Οταν καίγεται το σπίτι του γείτονα, περίμενε και τη σειρά σου!», λέει η σοφή λαϊκή ρήση.

Συγκλονιστήκαμε με την κτηνώδη δολοφονία 69χρονης γυναίκας στη Φιλοθέη. Και η Αστυνομία δεν μπορεί να ‘ναι συνέχεια παντού. Πρώτη προτεραιότητα του νέου υπουργού Προστασίας του Πολίτη πρέπει να είναι η απέλαση όσων δεν έχουν μόνιμη εργασία και, πρωτίστως, της κτηνώδους αλβανικής μαφίας.

Φιλικά, Μάρα Σ., Κηφισιά

Ποιος να θυμάται άραγε πια, αγαπητή Μάρα, πως ο Αντουάν ο καραμπουζουκλής ήταν που άνοιξε την πόρτα στην αλβανική μετανάστευση, τότε, στα χρόνια που έκανε τα σάλτα της αποστασίας; Και ποιος να συνεκτιμήσει τις χαρούμενες δηλώσεις του Πρωθυπουργού της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα ότι «η νίκη του Αντώνη Σαμαρά και της ΝΔ είναι θετική για τους μετανάστες»; Ποιος άραγε;

Κάποιος να του πάρει τον διακόπτη!

Αγαπητή κ. Φοίβη,

Μεγάλο προβληματισμό μου δημιουργεί η μετακίνηση του κ. Φωτόπουλου (της ΔΕΗ) από το ΠΑΣΟΚ προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Νιώθω (και πιστεύω πως μαζί μου το ίδιο νιώθουν και πολλοί πολίτες της πολύπαθης χώρας μας), πως η μετακίνηση του κ. Φωτόπουλου και των περί αυτόν, δεν οφείλεται σε «ιδεολογικές» διαφοροποιήσεις, αλλά σε μια ύστατη προσπάθεια διασφάλισης των συμφερόντων της δικής του ομάδας, τα οποία καμία απολύτως σχέση δεν έχουν με τα συμφέροντα της χώρας και των ανθρώπων της.

Κακομαθημένοι «συνδικαλιστές», γαλουχημένοι σε πολιτικές που έφεραν όλους εμάς (τον λαουτζίκο) σε αυτό το χάλι, όχι μόνο δεν είναι διατεθειμένοι να δουν αυτοκριτικά τη συμπεριφορά τους όλα αυτά τα χρόνια, αλλά συνεχίζουν ακάθεκτοι τον αγώνα υπεράσπισης των δικών τους προσωπικών συμφερόντων.

Ακόμα μεγαλύτερο προβληματισμό μού δημιουργεί η διάθεση του ΣΥΡΙΖΑ να «αγκαλιάσει» τον συγκεκριμένο «συνδικαλιστή» και τους «συναγωνιστές» του. Κακώς νομίζουν, τόσο ο κ. Φωτόπουλος όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ πως εμείς (ο λαουτζίκος) συνεχίζουμε να τρώμε το πίτουρο της δήθεν αντίστασης και της δήθεν υπεράσπισης των συμφερόντων μας!

Εχουμε ξυπνήσει πολύ άσχημα από το παραμύθι τους και καλά θα κάνουν να προσέχουν πάρα πολύ!

Η ψήφος μας τώρα πια μπορεί να αποβεί μοιραία για όσους επιμένουν σε ξεπερασμένες από την ίδια τη ζωή πολιτικές τακτικές.

Προσπάθησα πολύ να μην παρεκτραπώ. Νιώθω όμως τόσο έντονα ότι υποτιμούν τη νοημοσύνη μου, που με δυσκολία συγκρατούμαι!

Βάντα Παπαϊωάννου

Το χειρότερο, αγαπητή Βάντα, είναι ότι δεν βλέπουμε κανέναν σοβαρό άνθρωπο στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας να σαλτάρει, να σαλτάρει τη ρεζέρβα να του πάρει… ε, τον διακόπτη από τα χέρια να του πάρει, που πάλι έφτασε να απειλεί να μας κατεβάσει τον γενικό ως χώρα – λες και δεν μας τον έχει κατεβάσει αρκετά η ανέχεια. Με το δικαίωμα του νεοελληναρά «μάγκα» που θεωρεί ότι έχει το δικαίωμα να παιδεύει έναν ολόκληρο λαό σε κρίση για τα συντεχνιακά του! Δεν φτάνουν τα χαράτσια μέσω ΔΕΗ, θα πληρώνουμε και δεν θα έχουμε και ρεύμα χάρη σε κάποιους μουστερήδες. Για να δούμε λοιπόν τον νεοδημοκρατικό «στόλο», που πριν σφύριζε κλέφτικα, πώς θα το χειριστεί.

Η ξεφτίλα καραδοκεί.