Σε ένα ματς όπου ο χαμένος χάνεται και ο νικητής θα έχει την πρώτη του ευκαιρία το Σάββατο να τσεκάρει το εισιτήριο για το Λονδίνο.

Μπορεί η Νιγηρία να νίκησε τα ξημερώματα τη Λιθουανία (86-80) παίζοντας μάλιστα εξαιρετική άμυνα, αλλά και οι Λιθουανοί που είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση μετά το επιβλητικό 100-82 επί της Βενεζουέλας, προφανώς δεν ξέχασαν την κόντρα τους με τους γηπεδούχους. Τους οποίους και άφησαν τελικά εκτός νυμφώνος στην τριπλή ισοβαθμία «παίζοντας» με τη διαφορά σε όλο το παιχνίδι το οποίο έλεγχαν απόλυτα.

«Δεν θα είναι εύκολο το παιχνίδι με τη Νιγηρία, απλά μπαίνοντας στα παιχνίδια νοκ άουτ, ξέρουμε πως αυτά είναι για τους παίκτες με προσωπικότητα και εκεί υπερτερούμε» παραδέχτηκε ο Βαγγέλης Μάντζαρης, που πήρε κάποια λεπτά συμμετοχής για πρώτη φορά μετά

τον τραυματισμό του.

Στο τουρνουά της Βραζιλίας η Εθνική νίκησε άνετα 88-76, αλλά δεδομένου ότι οι Αφρικανοί έχουν δυνατά κορμιά θα χρειαστεί καλή άμυνα, όπως αυτή που επιστρατεύτηκε στα τελευταία λεπτά του αγώνα με το Πουέρτο Ρίκο (98-84). Σε ένα ματς που δώσαμε επιθετικό ρεσιτάλ με συνεργασίες, έναν εξαιρετικό Σπανούλη (27 π.) και Μπουρούση (16 π. – 4 ρ.) και Πρίντεζη (16 π. – 4 ρ.) να συμπληρώνουν το παζλ.

Στην άμυνα υπήρχε πρόβλημα αρχικά με τον ογκώδη Ράμος (φόρτωσε με τρία φάουλ τους Μπουρούση, Μαυροειδή και Καϊμακόγλου) αλλά στο τέλος «καθάρισαν» τα τρίποντα και η άμυνα ζώνης.

Τα άλλα ζευγάρια των προημιτελικών: Ρωσία – Αγκόλα (με τον νικητή αυτού του αγώνα θα παίξουμε αν περάσουμε τη Νιγηρία), Λιθουανία -Πουέρτο Ρίκο και Σκόπια – Δομινικανή Δημοκρατία.

Οι νικητές πάνε στα ημιτελικά του Σαββάτου, όπου θα κριθούν τα δύο εισιτήρια, ενώ το τελευταίο θα πάρει η νικήτρια του αγώνα της 3ης θέσης.