Παράλληλα, τόνισε ότι αναμένει από όλες τις χώρες της περιοχής να συνεισφέρουν, ώστε να υπάρξει καλό κλίμα τους επόμενους έξι μήνες.

Οπως είπε, είναι η στιγμή για αυτοσυγκράτηση και συνεργασία. Πρόσθεσε ακόμη ότι σε κάθε περίπτωση η Λευκωσία μπορεί να στηρίζεται σε αυτόν.

Εξάλλου, ο κ. Ρόμπαϊ καλωσόρισε τη δέσμευση της Κύπρου να εμπλακεί αποφασιστικά με πολιτικές δράσεις που θα διασφαλίζουν την επιστροφή της ανάπτυξης και της σταθερότητας.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας διαβεβαίωσε ότι η Λευκωσία θα καταβάλει όλες της τις δυνάμεις για προώθηση των θεμάτων που αφορούν την ανάπτυξη. Οπως ανέφερε, με τον κ. Ρομπάι συμφώνησαν ότι αυτό που χρειάζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση αυτήν τη στιγμή, είναι να υπάρξει συντονισμένη προσπάθεια, ώστε να καταστούν πιο αποτελεσματικές οι πολιτικές της.

Είπε επίσης ότι ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και η οικονομική κατάσταση στην Κύπρο, προσθέτοντας ότι έδωσε τις αναγκαίες εξηγήσεις και πως τόνισε στο συνομιλητή του ότι η βασική ανάγκη είναι η στήριξη των τραπεζών και όχι η οικονομία γενικότερα.