Οι μέρες θυμίζουν το ’96.

Τότε ο Σωκράτης Κόκκαλης έκανε κάτι πολύ δυνατό για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εφερνε στον Ρέντη ό,τι καλύτερο υπήρχε στους έλληνες ποδοσφαιριστές και γενικότερα σε παίκτες με θητεία στο εγχώριο πρωτάθλημα. Αποτέλεσμα; Ουδείς αμφισβήτησε για χρόνια την πρωτοκαθεδρία του Ολυμπιακού.

Τώρα διαπιστώνεται μια ανάλογη διάθεση από τον Βαγγέλη Μαρινάκη: Βλαχοδήμος, Μανωλάς, Σιόβας, Τάτος, Καραγκούνης, Γιαννιώτης είναι κάποια από τα νιάτα που βάζουν την ερυθρόλευκη φανέλα. Ο Ολυμπιακός παίζει χωρίς αντίπαλο στην αγορά και αυτό το αναγνωρίζουν οι πάντες.

Η ευκολία με την οποία αποκτήθηκε ο Μανωλάς ασφαλώς και δεν έχει προηγούμενο. Ελάχιστα κόπιασαν οι παράγοντες του Ολυμπιακού προκειμένου να κάμψουν τις όποιες αντιστάσεις. Ολες οι ΠΑΕ θέλουν να δώσουν, να πουλήσουν ποδοσφαιριστές στο Λιμάνι, γιατί γνωρίζουν ότι εκεί υπάρχει το χρήμα και ο Ολυμπιακός πληρώνει καλά και σίγουρα. Ισως όχι τόσο πολλά όσο στο παρελθόν, αλλά από το τίποτα είναι καλύτερα…

Ο Ολυμπιακός ελέγχει πλήρως το μεταγραφικό τοπίο. Σε όλες τις βαθμίδες. Και στον αφρό, αλλά και στις μικρότερες ηλικίες.

Δεν θα ήταν υπερβολή να υποστηρίξει κάποιος ότι μόνο όταν δεν επιθυμούν στον Πειραιά έναν ποδοσφαιριστή, αυτός μπορεί να πάει κάπου αλλού.

Φυσικά, η υπερπληθώρα παικτών στο προπονητήριο του Ρέντη συνεπάγεται και άνοιγμα της ψαλίδας με τις υπόλοιπες ισχυρές ΠΑΕ. Ο ΠΑΟΚ δυσκολεύεται να πάρει παίκτες από τη Σούπερ Λίγκα. Ο Παναθηναϊκός κοιτά να ανανεώσει τους δικούς του και να μη χάσει την επαφή. Και η ΑΕΚ διαπιστώνει ότι δεν μπορεί να κρατήσει ούτε αυτούς που νιώθουν δεμένοι μαζί της.

Ας είμαστε ειλικρινείς: δύο είναι ομάδες με τα «καλά πορτοφόλια» αυτή την εποχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ολυμπιακός και Ατρόμητος. Με την ομάδα του Περιστερίου να θέλει να μπει σφήνα στους δυνατούς, σε ένα πρωτάθλημα που θα έχει ως πρωταγωνιστή ξανά τον Ολυμπιακό.