Η Γερμανία και η Γαλλία επιθυμούν να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τον ρόλο του μελλοντικού προέδρου του Eurogroup, με στόχο αυτός να γίνει ένας «σούπερ κύριος Ευρώ», ο οποίος θα έχει διευρυμένο πολιτικό κύρος και ισχύ αντίστοιχη με αυτή του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και της επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, σύμφωνα με τη «Φιγκαρό», η οποία επικαλείται πηγές τόσο από το Παρίσι όσο και από το Βερολίνο. Ο «σούπερ κύριος Ευρώ» θα μπορεί μεταξύ άλλων να εκπροσωπεί την ΕΕ στις Συνόδους του G20.

Η γαλλική εφημερίδα αναφέρει ακόμη ότι ο γερμανός υπουργός Οικονομικών έχει επανειλημμένα ταχθεί υπέρ της δημιουργίας θέσης ευρωπαίου υπουργού Οικονομικών, κάτι που όμως θα προκαλούσε αντιδράσεις από τις Βρυξέλλες αφού επικεφαλής για θέματα που άπτονται της ευρωπαϊκής οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής είναι σήμερα ο επίτροπος Ολι Ρεν.

Εκπρόσωπος της Καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ πάντως αρνήθηκε επισήμως ότι το Βερολίνο επιθυμεί να δημιουργηθεί ευρωπαϊκό υπουργείο Οικονομικών. Η Μέρκελ, αντίθετα με σχετικά δημοσιεύματα, δεν υποστηρίζει τη δημιουργία τέτοιας θέσης, είπε ο εκπρόσωπός της Στέφεν Ζάιμπερτ.