Ο Μάρεϊ επικράτησε 7-5, 6-2, 6-3 του Κροάτη Μαρίν Τσίλιτς. Αυτή τη φορά, δεν αγωνίστηκε στο κεντρικό γήπεδο με αποτέλεσμα το ματς να διακοπεί αρκετές φορές λόγω βροχής. Μάλιστα, παρότι είχε αρχίσει προχτές, ολοκληρώθηκε χτες το μεσημέρι και πάλι ύστερα από περιπέτειες. Ο Μάρεϊ πάντως δεν ενοχλήθηκε καθόλου.

«Δεν με ενοχλεί που ο αγώνας έγινε στο ανοιχτό γήπεδο. Δεν είναι άσχημο αυτό και πιστεύω ότι δεν αξίζω να αγωνίζομαι συνέχεια στο κεντρικό γήπεδο. Το μόνο άσχημο είναι οι καιρικές συνθήκες, αφού με τη βροχή ένα ματς μπορεί να καθυστερήσει ακόμα και δύο ημέρες. Πάντως, δεν νομίζω ότι επειδή ένας αθλητής είναι από τη χώρα που διοργανώνει το τουρνουά θα πρέπει να έχει και ειδική μεταχείριση» τόνισε ο Μάρεϊ. Να σημειώσουμε ότι προχτές, την ώρα της διακοπής, ο βρετανός τενίστας προηγούνταν 7-5 και 3-1 στο δεύτερο σετ.

Αντίπαλός του στον προημιτελικό θα είναι ο Νταβίντ Φερέρ, ο οποίος κρατά την ισπανική σημαία στη διοργάνωση μετά τον αποκλεισμό του Ναδάλ.

Ο Φερέρ νίκησε τον Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο από την Αργεντινή

με 6-3, 6-2, 6-3 παίζοντας επίσης εξαιρετικά. «Οι απαντήσεις μου στο παιχνίδι του Ντελ Πότρο ήταν οι καλύτερες. Κι αυτό, επειδή στο χόρτο δεν έχω δύναμη στο σερβίς. Είμαι πάντως πολύ ευχαριστημένος. Στο ματς με τον Μάρεϊ θα υπάρχει μεγαλύτερη πίεση, αφού είναι ένας σπουδαίος παίκτης» είπε ο Φερέρ.

Στην προημιτελική φάση του Γουίμπλεντον προκρίθηκε και ο Γάλλος Τσονγκά, ο οποίος επικράτησε με 4-6, 7-6, 6-4, 6-4 του Αμερικανού Μάρντι Φις.

Σε πολύ καλή κατάσταση δείχνει επίσης και η Σερένα Ουίλιαμς, η οποία νίκησε 6-3, 7-5 την Πέτρα Κβίτοβα από την Τσεχία και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση.

Η Σερένα είχε 13 άσους (έναντι 3 της αντιπάλου της), έκανε λιγότερα αβίαστα λάθη (10-14) και είχε 86% στους κερδισμένους πόντους στο πρώτο σερβίς.

«Δεν ήταν εύκολο το ματς, αφού είχα να αντιμετωπίσω μία αθλήτρια που υπερασπιζόταν τον τίτλο της» είπε η Σερένα. «Δεν είχα όμως τίποτα να χάσω. Εχω περάσει πολλά σε αυτό το τουρνουά και ειλικρινά απολαμβάνω την κάθε στιγμή. Ομως, αν θέλω να φτάσω στον τίτλο, πρέπει να προσπαθήσω ακόμα περισσότερο στη συνέχεια».