Η υλοποίηση του Εθνικού Μητρώου Ασφάλισης, Σύνταξης και Παρακολούθησης Πληρωμών Συντάξεων, με στόχο να εξαλειφθούν φαινόμενα μη νόμιμης ή πολλαπλής ασφάλισης του ίδιου ατόμου σε διαφορετικούς φορείς ήταν το θέμα που κυριάρχησε στη χτεσινή συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση και του υφυπουργού Ν. Νικολόπουλου με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Χορστ Ράιχενμπαχ. Επίσης συζητήθηκαν:

– H υποστήριξη και παρακολούθηση της ανάπτυξης του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

– Η ομογενοποίηση των οικονομικών και λογιστικών συστημάτων των Ταμείων.

– Η αναμόρφωση του συστήματος πιστοποίησης και είσπραξης των ασφαλιστικών εισφορών. Προχωράει η δημιουργία ενός ενιαίου εισπρακτικού μηχανισμού ασφαλιστικών εισφορών και δημοσίων εσόδων.

Μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Εργασίας σημείωσε πως «θα εργαστούμε συστηματικά για την επίτευξη των διαρθρωτικών αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα και που αποτελούν δέσμευσή της». Από την πλευρά του ο Χορστ Ράιχενμπαχ τόνισε πως «είναι πολύ σημαντικές έτσι και αλλιώς οι προτεραιότητες που αφορούν τον τομέα της υγείας όπως η ηλεκτρονική συνταγογράφηση και τα σχετικά με την κοινωνική ασφάλιση σε ότι αφορά το σκέλος και των εισφορών αλλά και των δαπανών» και δήλωσε ικανοποιημένος από την αποφασιστικότητα που υπάρχει για την προώθηση των συγκεκριμένων θεμάτων.