Ο ιταλικός Τύπος εμφανίζεται διχασμένος σε ό,τι αφορά την εμφάνιση της ομάδας στον τελικό του Euro.

Πάντως, στην επιστροφή της αποστολής στη Ρώμη, περίπου χίλιοι οπαδοί πήγαν στο Φιουμιτσίνο για να υποδεχτούν την ομάδα. Στη συνέχεια, ο Πραντέλι και οι διεθνείς έγιναν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, ο οποίος τους ευχαρίστησε και τους έδωσε συγχαρητήρια για την πορεία τους στο Euro.

«Αν δεν λυθούν τα προβλήματα στο επόμενο εξάμηνο και αν συνεχίσω να έχω την ομάδα μόνο δύο φορές σε οκτώ μήνες, θα ξανασκεφτώ την κατάσταση. Αποφάσισα να μείνω επειδή διαπίστωσα μια επιθυμία για αλλαγές. Μίλησα με την ομοσπονδία και με διαβεβαίωσαν γι’ αυτό. Μου είπαν πως θέλουν να συνεχίσουν στον δρόμο που έχουμε συμφωνήσει», είπε ο Πραντέλι.

Ο τεχνικός της Εθνικής Ιταλίας είχε σημειώσει νωρίτερα πως δεν πρόκειται να σταματήσει το πλάνο που έχουν σχεδιάσει. Αλλωστε, ενόψει και του Μουντιάλ της Βραζιλίας, στα πλάνα τους είναι και παίκτες από την ομάδα κάτω των 21 χρόνων. «Ο σχεδιασμός μας δεν σταματά και συνεχίζουμε. Εχουμε τη δύναμη και τη θέληση να το κάνουμε», είπε.

Ο ιταλικός Τύπος: «Χειρότερα δεν γινόταν. Η Ιταλία διασύρθηκε από την Ισπανία. Η σύνθεση ήταν λάθος και η ομάδα δεν μπήκε ποτέ στο ματς», σημείωσε η «Τέμπο». «Πραντέλι, τι έκανες;», ρωτάει στον βασικό της τίτλο η «Κοριέρε ντέλο Σπορτ», ενώ η «Γκαζέτα ντέλο Σπορτ» σημειώνει: «Πονάει! Το παιχνίδι τελείωσε στο α’ μέρος».

Αλλες εφημερίδες αναζητούν ελαφρυντικά: «Ιταλία, μην κλαις. Επιστρέφουμε με ψηλά το κεφάλι», αναφέρει η «Τούτοσπορτ», ενώ η «Τζορνάλε» σημειώνει: «Σας ευχαριστούμε. Αντίο, ευρωπαϊκό όνειρο. Η Ισπανία δίδαξε ποδόσφαιρο αλλά και η Ιταλία έφτασε εκεί που δεν περίμενε κανένας».

Ο ΜΕΛΛΩΝ

ΜΠΑΜΠΑΣ

Στο μεταξύ, η ερωτική ζωή του Μάριο Μπαλοτέλι επέστρεψε στις πρώτες σελίδες. Το γεγονός ότι θα γινόταν πατέρας είχε διαδοθεί πριν από λίγες ημέρες ως φήμη, αλλά χθες επιβεβαιώθηκε. Το αποκάλυψε η πρώην (επίσημη) σύντροφός του Ραφαέλα Φίκο με δηλώσεις της σε ιταλικό περιοδικό. Η 24χρονη είπε ότι ενημέρωσε τον Μπαλοτέλι την παραμονή του ημιτελικού με τη Γερμανία!

«Περιμένω το δικό σου παιδί», του είπε και εκείνος, σύμφωνα με τα λεγόμενά της πάντα, απάντησε: «Μου έδωσες την καλύτερη είδηση που μπορούσα να ακούσω!».

Το γεγονός προκάλεσε έκπληξη, αφού ο Μπαλοτέλι έχει χωρίσει με τη Ραφαέλα Φίκο από το τέλος του περασμένου Απριλίου, και μάλιστα ύστερα από άγριο καβγά, στον οποίο παρενέβησαν η Μάντσεστερ Σίτι και η Αστυνομία!

Ηταν οι ημέρες που είχε αποκαλυφθεί η (παράλληλη) ερωτική περιπέτεια του 21χρονου επιθετικού με την Κλόε Εβανς, η οποία είχε μιλήσει για όλα στην εφημερίδα «Σαν».

Ενα βράδυ το ζευγάρι είχε άγριο καβγά, με αποτέλεσμα ο Μπαλοτέλι να ζητήσει βοήθεια από τη Μάντσεστερ Σίτι, επειδή φοβόταν για τη σωματική του ακεραιότητα. Ενημερώθηκε η Αστυνομία, αλλά το ζευγάρι διαβεβαίωσε πως απλώς είχε έναν καβγά για χρήματα! Επειτα από αυτό όμως τράβηξαν χωριστούς δρόμους. «Ανακάλυψα πως περίμενα παιδί στα μέσα Μαΐου. Δεν το είπα σε κανέναν, παρά μόνο στη μητέρα μου και στον αδελφό μου», είπε η Φίκο. Το ζευγάρι επρόκειτο να παντρευτεί και μάλιστα η 24χρονη Ιταλίδα υποστήριξε ότι αυτό το είχε ζητήσει ο Μπαλοτέλι τα περασμένα Χριστούγεννα. Τώρα, υποστηρίζει ότι θα ξαναχτίσουν από την αρχή τη σχέση τους.