Για δύο ημέρες στο κλειστό γήπεδο της ΧΑΝΘ, ο Ζοτς λειτουργούσε σαν προπονητής του Παναθηναϊκού αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες της δουλειάς – σταθμού στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Ο Πράσινοι του Ομπράντοβιτς ήταν το σημείο αναφοράς του διεθνούς σεμιναρίου «Φαίδων Ματθαίου» και ο Σέρβος τεχνικός απέσπασε πολύ θερμά χειροκροτήματα με ειδική σημασία, καθώς προήλθαν από εξειδικευμένο κοινό. Τον καταχειροκρότησαν οι προπονητές – ακροατές του σεμιναρίου που παρακολουθούσαν υπό άλλη οπτική γωνία το έργο του και τώρα πια νιώθουν την επιρροή του Σέρβου στην καθημερινότητά τους.

«Θέλω να του πω ευχαριστώ από την καρδιά μου, γιατί μέσω της εικόνας διάρκειας που είχε και – το κυριότερο – με τον τρόπο που διαχειριζόταν τα πιο κρίσιμα παιχνίδια ουσιαστικά διαπαιδαγώγησε όλους τους έλληνες προπονητές. Η διαπαιδαγώγησή του και η έννοια της συνεχούς προσπάθειας για το καλύτερο μάς βελτίωσε όλους», είπε στην εισαγωγή του ο πρώτος ομιλητής του σεμιναρίου Στέργιος Κουφός.

Ο προπονητής της Καντού Αντρέα Τρινκιέρι έδειξε με μια βαθιά υπόκλιση τον σεβασμό του στον Ομπράντοβιτς στην πρώτη συνάντησή τους στο σεμινάριο.

Οι ομιλίες του Ιταλού περιείχαν δόσεις Παναθηναϊκού. «Είμαι τυχερός γιατί μιλάω πριν τον Ομπράντοβιτς. Μετά την ομιλία του όλα θα είναι διαφορετικά», τόνισε ο Τρινκιέρι.

Το κλειστό της ΧΑΝΘ πήρε έντονη απόχρωση ΟΑΚΑ το Σάββατο όταν οπαδοί εισέβαλαν και φωτογραφήθηκαν με τον μεγάλο σταρ του σεμιναρίου και τη σημαία του Τριφυλλιού.

Χθες άλλος πιτσιρικάς με φανέλα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους πήρε θέση στις εξέδρες μισή ώρα πριν την πρώτη ομιλία (9.30 π.μ.) κι έφυγε αργά το μεσημέρι μετά την τελευταία παρουσίαση του Δημήτρη Ιτούδη.

Ποιο είναι το απόσταγμα της φιλοσοφίας του Ομπράντοβιτς; «Οπως μου είχε πει ο μεγάλος δάσκαλός μου, Ατσα Νίκολιτς, «απλώς παρατήρησε τους παίκτες σου και θα καταλάβεις τα πάντα.

Οι παίκτες σου θα σου δώσουν καινούργιες ιδέες». Να μιλάτε, να επικοινωνείτε με τους παίκτες σας. Να ρωτάτε τη γνώμη τους για την προπόνηση. Εμπιστευθείτε τους παίκτες σας. Χωρίς αυτούς είναι αδύνατο να πετύχουμε. Σας ευχαριστώ πολύ».

Ευχαριστούμε εμείς για όλα, κόουτς. Εις το επανιδείν!