Για χειραγώγηση των εικόνων που μεταδίδονταν από τα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας μέσω της τηλεόρασης κατηγορούν οι Γερμανοί την UEFA. Αφορμή αποτέλεσε η εικόνα μιας γερμανίδας φιλάθλου να δακρύζει στις εξέδρες του σταδίου Ναροντόβι της Βαρσοβίας μετά το δεύτερο γκολ του Μπαλοτέλι, στον δεύτερο ημιτελικό του Euro 2012 Γερμανία – Ιταλία 1-2.

Η Γερμανίδα δέχτηκε βροχή από e-mails από φίλους που αναρωτιόντουσαν γιατί ήταν τόσο αναστατωμένη από το σκορ, αφού υπήρχαν ακόμα εξήντα λεπτά αγώνα.

Ετσι αποκαλύφθηκε πως η συγκεκριμένη γυναίκα δάκρυσε λόγω συναισθηματικής φόρτισης κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου της πατρίδας της πριν από την έναρξη του αγώνα και πως το στιγμιότυπο που μεταδόθηκε ήταν μαγνητοσκοπημένο!

«Μας εκπλήσσει και μας προκαλεί θυμό. Αυτές οι εικόνες δεν είναι αποδεκτές από εμάς, ειδικά όταν έχουμε μιλήσει με την UEFA γι’ αυτό το πρόβλημα πριν από μερικές ημέρες. Τώρα βρισκόμαστε σε περαιτέρω συζητήσεις» δήλωσε στον γερμανικό Τύπο ο υπεύθυνος για το Euro 2012 του γερμανικού τηλεοπτικού σταθμού ARD Γιεργκ Σένενμπορν.

Εκπρόσωπος της UEFA δήλωσε στο Ασοσιέιτεντ Πρες πως έγινε προσπάθεια να δείξουν στον κόσμο το ανθρώπινο πρόσωπο της διοργάνωσης μέσω της τηλεοπτικής κάλυψης και δεν υπήρχε στόχος να χειραγωγηθούν οι εικόνες που έφταναν στους φιλάθλους.

Για τη συγκεκριμένη εικόνα της Γερμανίδας η UEFA δικαιολογήθηκε πως ήθελε να δείξει την ένταση των συναισθημάτων που ένιωθαν οι Γερμανοί για το παιχνίδι. Διευκρίνισε ωστόσο πως υπήρξαν διαφωνίες για τη χρονική στιγμή που μεταδόθηκε.

Η πρώτη φορά που το ARD ζήτησε εξηγήσεις από την UEFA ήταν όταν μεταδόθηκαν από τους τηλεοπτικούς δέκτες εικόνες που έδειχναν τον προπονητή της Γερμανίας Γιόαχιμ Λεβ να παίζει με ένα μπολ-μπόι στο παιχνίδι με την Ολλανδία, κάτι που είχε γίνει όμως πριν από την έναρξη του αγώνα.