Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σιμος Κεδίκογλου μετά το πέρας της συνάντησης, οι πολιτικοί αρχηγοί θα συνεχίσουν να είναι σε επαφή. Ερωτηθείς σχετικά, διευκρίνισε ακόμη ότι οι προγραμματικές δηλώσεις θα γίνουν την Πέμπτη ή την Παρασκευή.

Σε ότι αφορά τα επιμέρους θέματα που μπορουν να συζητηθούν με την τρόικα ο κ. Κεδίκογλου είπε: «Αυτή τη στιγμή είναι ώριμο το ζήτημα της επιμήκυνσης της αποπληρωμής και πιστεύουμε και η αλλαγή του ΦΠΑ στην εστίαση είναι κάτι που έχουμε τα στατιστικά στοιχεία ν αποδείξουμε ότι πρέπει ν αλλάξει, γιατί φέρνει τα αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα».

Σε ό,τι αφορά τους κυβερνητικούς εταίρους ο κ. Κεδικογλου είχε κάνει νωρίτερα δηλώσεις στον ραδιοφωνικο σταθμό Flash λέγοντας  ότι «η πορεία των τριών αφορά τους στόχους με ορίζοντα τετραετίας. Δεν θα τεθούν όλα τα θέματα αυτά, που περιέχονται στη συμφωνία των τριών. Δεν θα τεθούν απευθείας στην διαβούλευση με τους εταίρους μας, θα τίθενται κατά σειρά ωριμότητας, όταν είναι ώριμο το καθένα και θα είναι ευκολότερη η επίτευξη των στόχων μας».

Το οικονομικο επιτελείο

Είχε προηγηθεί στο υπουργείο Οικονομικών σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης για τα βήματα που θα ακολουθηθούν στη δύσκολη διαπραγμάτευση.

Στη διυπουργική σύσκεψη υπό τον νέο υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα συζητήθηκε η στάση που θα τηρήσει η κυβέρνηση αναφορικά με τις άμεσες προτεραιότητες της τρόικας, όπως είναι η εξειδίκευση των μέτρων ύψους 11,6 δισ. ευρώ για να κλείσει το δημοσιονομικό κενό του 2013-2014, η επιτάχυνση των διαδικασιών για τη νέα φορολογική μεταρρύθμιση, η άμεση υλοποίηση αποκρατικοποιήσεων που χαρακτηρίζονται «ώριμες» (ΔΕΠΑ, ΟΠΑΠ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Κέντρο Τύπου IBC), η εφαρμογή της μεταρρύθμισης στην αγορά εργασίας και η ολοκλήρωση του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να «αποκρούσει» ψηφισμένα μέτρα στο Μνημόνιο 2 όπως η μείωση των Ειδικών Μισθολογίων στο Δημόσιο 12% κατά μέσο όρο από 1ης Ιουλίου (αφορά δικαστικούς, ιατρούς, καθηγητές πανεπιστημίου, ένστολους, κληρικούς) και οι απολύσεις 15.000 δημοσίων υπαλλήλων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από