«Εχουμε μπροστά μας τέσσερις τελικούς», σημείωσε ο προπονητής της Γιουβέντους, Αντόνιο Κόντε, ο οποίος εξακολουθεί να διατηρεί χαμηλούς τόνους, ενόψει και του εκτός έδρας αγώνα με τη Νοβάρα (16.00, ΟΤΕ2). «Ξέρουμε καλά πως και κόντρα στη Νοβάρα θα έχουμε αρκετές δυσκολίες, αφού η αντίπαλός μας μάχεται για την παραμονή της στην κατηγορία. Οπως και να έχει όμως, το σημαντικό είναι ότι η Γιουβέντους πλέον είναι μία ανταγωνιστική ομάδα με βασικές αρχές. Για μερικά χρόνια ήμασταν στη σκιά των άλλων ομάδων, αλλά τώρα επιστρέφουμε», συνέχισε ο τεχνικός της Γιουβέντους η οποία διατηρεί τον τελευταίο της τίτλο από το 2003. Θυμίζουμε ότι έχασε άλλους δύο (2005 και 2006) λόγω του σκανδάλου με τα στημένα ματς.

Η δεύτερη Μίλαν αγωνίζεται αύριο επίσης εκτός έδρας, στη Σιένα (16.00, ΟΤΕ1), με τον προπονητή της Μασιμιλάνο Αλέγκρι να παραμένει αισιόδοξος για την έκβαση των τελευταίων τεσσάρων αγωνιστικών: «Πιστεύω ότι η Γιουβέντους θα έχει απώλειες. Αν κατακτήσει τον τίτλο μαθηματικά, τότε θα το δεχτούμε. Γιατί όμως αυτό να συμβεί νωρίτερα;».

Ο Αλέγκρι διέψευσε επίσης και τις φήμες σύμφωνα με τις οποίες η διοίκηση της Μίλαν θα λύσει τη συνεργασία μαζί του, αφού η ομάδα δεν έχει θετικά αποτελέσματα τελευταία: «Ακούω αυτές τις φήμες και γελάω», είπε. «Αλλωστε και η ομάδα το έχει ήδη ξεκαθαρίσει».

Σε άλλα ματς της 35ης αγωνιστικής, η Ρόμα υποδέχεται απόψε τη Νάπολι (21.45, ΟΤΕ2), ενώ αύριο η Ουντινέζε φιλοξενεί τη Λάτσιο.

ΙΣΠΑΝΙΑ

Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα δεν είχαν πολύ χρόνο για να συνέλθουν από τον αποκλεισμό τους από τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο μυαλό του Ζοζέ Μουρίνιο πάντως ο ημιτελικός με την Μπάγερν μπορεί ίσως να αποτελεί παρελθόν, αφού ο τελευταίος στόχος της χρονιάς – ο τίτλος της πρωταθλήτριας – είναι κάτι παραπάνω από ορατός, καθώς η διαφορά με την Μπαρτσελόνα είναι στους επτά βαθμούς.

Η Ρεάλ υποδέχεται αύριο το μεσημέρι τη Σεβίλλη (13.00, ΟΤΕ1) και ο αρχηγός Ικερ Κασίγιας ξεκαθάρισε: «Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι πλέον παρελθόν και οφείλουμε να πάψουμε να συζητάμε για αυτό, να το ξεχάσουμε και να ασχοληθούμε με το πρωτάθλημα».

Η Μπαρτσελόνα που αποκλείστηκε από την Τσέλσι, αγωνίζεται εκτός έδρας με τη Ράγιο Βαγιεκάνο αύριο βράδυ (22.30, ΟΤΕ1) και ο Σεσκ Φάμπρεγας σχολίασε: «Αυτή η ομάδα έχει περάσει και άλλες δύσκολες καταστάσεις στο παρελθόν, αλλά έχει αποδείξει πως μπορεί να ανακάμπτει. Πρέπει να παραμείνουμε ήρεμοι και να αφοσιωθούμε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις μας στα ματς πρωταθλήματος που απομένουν, αλλά και στον τελικό του κυπέλλου».

Σε άλλα σημαντικά αυριανά ματς του ισπανικού πρωταθλήματος, η Σαραγόσα υποδέχεται την Μπιλμπάο, η Μπέτις την Ατλέτικο Μαδρίτης και η Μάλαγα τη Βαλένθια (19.00, ΟΤΕ2).

ΓΑΛΛΙΑ

Ενα σπουδαίο ματς περιλαμβάνει η 34η αγωνιστική, αφού η Λιλ υποδέχεται αύριο την Παρί Σεν Ζερμέν (22.00, NS1).

Επίσης, απόψε στο Σταντ ντε Φρανς θα διεξαχθεί ο τελικός του κυπέλλου, με τη Λυών να υποδέχεται την Κεβιγί, ομάδα 3ης κατηγορίας (21.50 ΟΤΕ3).