Αναφερόμενος στην Εθνική Τράπεζα, επισήμανε ότι τους τελευταίους μήνες η ΕΤΕ πέτυχε να συγκεντρώσει περίπου 3,5 δισ. ευρώ πρόσθετων εποπτικών κεφαλαίων.

Ερωτηθείς για τις επόμενες κινήσεις της Εθνικής Τράπεζας είπε ότι στους επόμενους μήνες η ΕΤΕ θα συνεχίσει την προσπάθειά της να ενισχύσει την κεφαλαιακή της επάρκεια.

«Δεν έχει αλλάξει τίποτα όσον αφορά την πώληση μειοψηφικού πακέτου της θυγατρικής τράπεζας της Εθνικής στην Τουρκία, της Finansbank. Αυτό θα γίνει όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες της αγοράς, δεν θέλουμε να χάσουμε σε αξία και να ζημιώσουμε τον μέτοχό μας» τόνισε ο κ. Ταμβακάκης, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μειοψηφικό πακέτο, όπως έχει ανακοινωθεί.

Στο επόμενο τετράμηνο θα είναι έτοιμη και η νέα θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας, η NBG International, υπό την ομπρέλα της οποίας θα περάσουν οι θυγατρικές του ομίλου της Εθνικής στην ΝΑ Ευρώπη (πλην της Τουρκίας), συμπλήρωσε ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι και στην περίπτωση αυτή διερευνάται η δυνατότητα πώλησης μειοψηφικού πακέτου τής υπό ίδρυση νέας θυγατρικής.

Ο κ. Ταμβακάκης ανέφερε επίσης ότι η Εθνική Τράπεζα οδεύει προς την πώληση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Αστέρα Βουλιαγμένης με διεθνή διαγωνισμό.