ΛΑΡΙΣΑ. Χωρίς τον επί σειρά ετών βουλευτή και πρώην υφυπουργό Υγείας Εκτορα Νασιώκα, που παραιτήθηκε τον Ιούνιο του 2011 δίνοντας τη θέση του στην πρώτη επιλαχούσα Βάσω Αλεξανδρίδου, έκλεισε το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Μαζί της, εκ νέου υποψήφιοι είναι ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Βασίλης Εξαρχος και ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης. Ηχηρές απουσίες καταγράφονται στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Ο πρώην βουλευτής Κώστας Αγοραστός εξελέγη περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ενώ στο στρατόπεδο των Ανεξάρτητων Ελλήνων μετακινήθηκε ο βουλευτής και πρώην υφυπουργός Χρήστος Ζώης. Το «παρών» δίνει μόνον ο βουλευτής Μάξιμος Χαρακόπουλος. Στο ΚΚΕ η αποστρατεία Σκυλλάκου άφησε στο ψηφοδέλτιο άλλους υποψηφίους παλαιότερων αναμετρήσεων όπως η Μαρία Γαβαλά, ο Γιώργος Λαμπρούλης, ο Ρίζος Μαρούδας κ.ά. Σταθερή επιλογή για τον ΛΑΟΣ και τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν οι βουλευτές Αστέριος Ροντούλης και Ηρώ Διώτη, αντιστοίχως.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ. Με μόνο μία βουλευτή από τις εκλογές του 2009, τη Μαρία Θεοχάρη, κατέρχεται το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές, καθώς οι άλλοι δύο βουλευτές του δεν θα λάβουν μέρος στις εκλογές: ο Νίκος Σαλαγιάννης ανέλαβε χρέη γενικού διευθυντή στο κόμμα και ο υφυπουργός Ντίνος Ρόβλιας αποφάσισε να μη θέσει υποψηφιότητα. Στο ψηφοδέλτιο μετέχει ο πρώην νομάρχης Φώτης Αλεξάκος. Παρόντες είναι και σε αυτή την αναμέτρηση οι δύο βουλευτές της ΝΔ, ο πρώην υφυπουργός Σπύρος Ταλιαδούρος και ο Κώστας Τσιάρας, ενώ συμμετέχει εκ νέου στο ψηφοδέλτιο και ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος, γιος του πρώην υπουργού Θόδωρου Αναγνωστόπουλου. Συνυποψήφιός του θα είναι και ο Παύλος Σιούφας, εξάδελφος του πρώην προέδρου της Βουλής Δημήτρη Σιούφα. Με τον αγροτοσυνδικαλιστή, περιφερειακό σύμβουλο και πρώην βουλευτή Βαγγέλη Μπούτα κατεβαίνει ξανά στις εκλογές το ΚΚΕ, ενώ με τον ΣΥΡΙΖΑ μόνον ο Ηλίας Τσιαμάντας είναι εκ νέου υποψήφιος, όπως το 2009. Με στελέχη από την Αυτοδιοίκηση, όπως ο αντιδήμαρχος της Λίμνης Πλαστήρα Θανάσης Μαλετσίκας και ο πρώην δήμαρχος Σοφάδων Τηλέμαχος Πώποτας, κατέρχονται οι Ανεξάρτητοι Ελληνες.

ΜΑΓΝΗΣΙΑ. Στη Β’ Αθηνών συμφώνησε να μετακομίσει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και β’ αντιπρόεδρος της Βουλής Ροδούλα Ζήση, αφήνοντας τον άλλο βουλευτή του Κινήματος Κώστα Καρτάλη. Σταθερά εμφανίζονται στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής Θανάσης Νάκος, η πρώην βουλευτής Ζέττα Μακρή και ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Σούρλας. Με τον βουλευτή του Απόστολο Νάνο κατέρχεται εκ νέου το ΚΚΕ, ενώ σε ανάλογη κίνηση προχώρησε ο ΛΑΟΣ με τον Παύλο Μαρκάκη. Στο ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Συμμαχίας μετακινήθηκε η υποψήφια με τη ΝΔ το 2009 Ελένη Αντωνοπούλου, κόρη του πρώην βουλευτή Γιάννη Αντωνόπουλου. Στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει ο υποψήφιος περιφερειάρχης το 2010 Κώστας Πουλάκης.

ΤΡΙΚΑΛΑ. Με έναν μόνον από τους τρεις βουλευτές του κατέρχεται το ΠΑΣΟΚ, τον Χρήστο Μαγκούφη, ο οποίος επανεντάχθηκε μετά τη διαγραφή του για το δεύτερο Μνημόνιο. Αντιθέτως, απόντες είναι οι άλλοι δύο βουλευτές, ο Χρήστος Χάιδος που επιστρέφει στην πανεπιστημιακή του έδρα και η Σούλα Μερεντίτη, η οποία πάντως αφήνει την πολιτική της παρακαταθήκη στον γαμπρό της Γιώργο Οικονόμου, γιο του παλαιού βουλευτή του ΠΑΣΟΚ (1977- 2000) Χρήστου Οικονόμου. Στο ψηφοδέλτιο εντάχθηκε και ο πρώην μπασκετμπολίστας Κώστας Παταβούκας, ο οποίος κατάγεται από την Καλαμπάκα και μετακινήθηκε από την Α’ Αθηνών. Χωρίς το ιστορικό στέλεχος του κόμματος και επί σειρά ετών υπουργό Σωτήρη Χατζηγάκη, που ανεξαρτητοποιήθηκε, εμφανίζεται το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο οποίο δεν συγκαταλέγεται επίσης ο πρώην βουλευτής Νίκος Λέγκας, που παραιτήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο. Τη θέση του κατέλαβε τότε ο πρώτος επιλαχών Θόδωρος Σκρέκας, ο οποίος όμως δεν είναι υποψήφιος καθώς επέλεξε να αφήσει τη θέση για τον γιο του, Κωνσταντίνο Σκρέκα. Με τη ΝΔ κατέρχεται και ο πρώην δήμαρχος Τρικάλων Μιχάλης Ταμήλος. Σταθερή είναι η παρουσία στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ του πρώην βουλευτή Αχιλλέα Κανταρτζή. Με τη ΔΗΜΑΡ κατέρχονται ο πρώην εκπρόσωπος του ΔΗΚΚΙ Γιώργος Παπασίμος και ο Απόστολος Ρόσσιος από τους Ελεύθερους Πολίτες του Βασίλη Οικονόμου.