Αγώνα δρόμου καλείται να δώσει η Σούπερ Λίγκα προκειμένου να βρεθούν οι ημερομηνίες για τα πλέι οφ και να συγκεντρωθούν κανονικά οι παίκτες της εθνικής ομάδας το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου.

Εντός των επόμενων 24ώρων, η Σούπερ Λίγκα θα αποφασίσει οριστικά για το πότε θα αγωνιστούν οι ομάδες σε αυτό το εξτρά πρωτάθλημα, που τόσες αντιδράσεις έχει εγείρει. Τα προβλήματα, δύο: αφενός η 6η Μαΐου, ημερομηνία των βουλευτικών εκλογών και αφετέρου η εκκρεμότητα με το ματς Αρη – Αστέρα Τρίπολης, μια εκκρεμότητα ωστόσο που δεν αποκλείεται να τακτοποιηθεί και σήμερα με την έφεση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα.

Σε ό,τι αφορά τις ημερομηνίες, είναι πολύ πιθανό την επομένη των εκλογών να έχουμε τη διεξαγωγή της δεύτερης αγωνιστικής. Ετσι, τα πλέι οφ θα γίνουν στις 2/5 και μετά στις 7, 10, 13, 16 και 20 του ίδιου μήνα.

Εξι αγώνες μέσα σε 20 ημέρες, με τους παίκτες να αγωνίζονται συνεχώς, τον οργανισμό να καταπονείται μέσα στη ζέστη και όλα αυτά προκειμένου να αυξηθεί το ενδιαφέρον και να δείχνει παραπάνω παιχνίδια η τηλεόραση. Στο μπάσκετ ίσως να γίνονται ματς ακόμη και μετά δύο 24ωρα, αλλά το άθλημα διαφέρει, ενώ ο προπονητής έχει την πολυτέλεια των συνεχόμενων αλλαγών. Το ποδόσφαιρο είναι εντελώς διαφορετική ιστορία. Και ίσως οι αρμόδιοι θα έπρεπε να καταρτίσουν ένα πρόγραμμα σφιχτό μεν, αλλά που θα δίνει τη δυνατότητα στις ομάδες να προσφέρουν ανάσες στους ποδοσφαιριστές τους και όχι να δίνουν κρίσιμα ραντεβού το ένα πάνω στο άλλο.

Γιατί πολύ απλά μιλάμε για ανθρώπινες καρδιές και όχι για ρομπότ ή μηχανές που πρέπει να κινούνται συνεχώς χωρίς την παραμικρή επίπτωση. Ισως το σύστημα των πλέι οφ να χρειάζεται βελτιωτικές κινήσεις, αν τα χρονοδιαγράμματα και ο προγραμματισμός δεν βγαίνουν στην πράξη.