Εδώ, η κατάσταση είναι ρευστή και οι γνωρίζοντες βλέπουν στο βάθος του τούνελ να κόβεται ο ομφάλιος λώρος Πολιτείας – ομάδων. Γιατί το κύριο χαρακτηριστικό του αθλητισμού ήταν πως υπήρξε επί δεκαετίες κρατικοδίαιτος.

Πολλά εξαρτώνται από την πορεία στην αγορά της Nova και κατ’ επέκταση της Forthnet. Η τηλεόραση μοιάζει με αγελάδα που την αρμέγουν οι ποδοσφαιρικές εταιρείες. Το πώς θα μπορεί να εξυπηρετεί τα δάνειά της η Forthnet είναι ένα καλό ερώτημα για τη συνέχεια. Διότι αν κάτι δεν πάει καλά, τότε δεν αποκλείεται να τεθούν σε νέες βάσεις οι συμφωνίες και τα τηλεοπτικά συμβόλαια. Κάποιες φωνές ή δηλώσεις στελεχών της εταιρείας για προβληματισμό από τα κρούσματα βίας, καλό είναι να μην περνούν στο ντούκου. Φανερώνουν ένα κλίμα, μια δυσφορία, μια τάση για επαναδιαπραγμάτευση.

Επιπρόσθετα, υφίσταται το μείζον θέμα με τον ΟΠΑΠ. Είναι από τις πρώτες εταιρείες που πάνε για ιδιωτικοποίηση και μένει να δούμε τι θα αποφασίσουν ή τι θα εισηγηθούν οι νέοι επενδυτές. Γιατί ενδέχεται να κοπούν διαφημίσεις από γήπεδα, να μη μοιράζονται χορηγίες στις φανέλες των ομάδων και να προκύψει ένα κούρεμα στις αποδοχές των ΠΑΕ. Με έρευνες θα δίνονται χρήματα ανάλογα με τη δυναμική ή το brand name μιας ομάδας, οπότε τα ευρώ θα δίνονται πραγματικά με όρους ανταποδοτικότητας και μόνο.

Αυτά στο οικονομικό κομμάτι και σε ένα πρωτάθλημα που επί της παρούσης φαίνεται να είναι «μαραθώνιος για έναν, τον Ολυμπιακό». Αλλά αν οι υπόλοιποι δεν είναι ισχυροί, εύκολα θα πετούν πόντους στην Ευρώπη, με συνέπεια η χώρα μας να χάνει έδαφος και ο πρωταθλητής να φτάσει στο σημείο να δίνει προκριματικούς γύρους για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ και όχι να παίζει κατευθείαν στους ισχυρούς. Μακρινό, ίσως, σενάριο, αλλά μήπως αυτό δεν θα είναι το αποτέλεσμα οι λοιπές δυνατές ομάδες της εγχώριας Λίγκας να είναι το… πρωινό των Ευρωπαίων;

Ολα αυτά την ώρα που ομάδες πνέουν τα λοίσθια, οι παίκτες δεν κάνουν επικοινωνιακό γκελ και γενικά το κασέ όλων πέφτει συνέχεια…