Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα μπορεί να υπογραμμίζει ότι θα παραμείνουν επαγγελματίες ώς την τελευταία μέρα – «με το υψηλότερο δυνατό πνεύμα επαγγελματισμού» όπως είπε χαρακτηριστικά -, όμως αναφέρεται καθαρά στο αγωνιστικό κομμάτι. Ωστόσο, οι ποδοσφαιριστές οι οποίοι έβαλαν πλάτη τόσους μήνες στο οικονομικό θέμα, πλέον αγωνιούν και για τα χρήματα που τους οφείλονται, καθώς η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ναυάγησε και μετατράπηκε σε ανταλλαγή αγωγών μεταξύ των Γ. Βαρδινογιάννη και Α. Βγενόπουλου.

Είδαν φως από την πρωτοβουλία των παλαιμάχων, αλλά μετά τις συναντήσεις με τους μετόχους, σκοτάδι… Ακόμη και σε συζητήσεις μεταξύ τους, άλλοι πιστεύουν ότι θα βγάλει την ομάδα από τις δύσκολες καταστάσεις ο Γιάννης Βαρδινογιάννης και άλλοι ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Βέβαια, αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να δουν το χρώμα του χρήματος και να μη φτάσει ο Παναθηναϊκός σε διοίκηση πρωτοδικείου. Ο Παναθηναϊκός όμως δεν είναι μόνον κάποιοι ακριβοπληρωμένοι άσοι, που τα προηγούμενα χρόνια έχουν καταφέρει να βάλουν χρήματα στην άκρη από τα συμβόλαιά τους. Εχει ποδοσφαιριστές νέους που περιμένουν το μηνιάτικο που λέει ο λόγος για να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους. Υπάλληλους, γυμναστές, που περιμένουν το μεροκάματο και οι οποίοι έχουν βιοποριστικό πρόβλημα. Σε αυτούς βέβαια δεν οφείλονται πολλά χρήματα, όμως ακόμη και ένας – δυο μήνες πίσω, είναι πρόβλημα. Η αγωνία είναι μεγάλη στην Παιανία για το παρόν και το μέλλον του Παναθηναϊκού. Ελπίζουν ότι κάποιος θα εμφανιστεί από τους μετόχους και δεν θα τους αφήσει πασχαλιάτικα χωρίς λεφτά. Δίχως δώρο. Ελπίζουν. Οι ποδοσφαιριστές συζητούν με μάνατζέρ τους, με δικούς τους ανθρώπους, διαβάζουν εφημερίδες, μπαίνουν στο Ιντερνετ, μήπως καταφέρουν και μάθουν κάποιο νέο…

Δύσκολη είναι και η κατάσταση με την UEFA, καθώς οι υπογραφές στους διακανονισμούς των παικτών δεν μπήκαν, ενώ έχουν μάθει την κόντρα που υπάρχει μεταξύ μετόχων. Θα τους δώσουν λίγο ακόμη χρόνο ή θα πέσει βαρύς ο πέλεκυς του αποκλεισμού από την Ευρώπη;

Ο επιχειρηματίας Γιάννης Αλαφούζος, που επρόκειτο να μπει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, με μήνυμα στο twitter έδειξε ότι σκέφτεται τον Παναθηναϊκό:

«Η επιλεκτική συμπεριφορά της Σούπερ Λίγκας στον ΠΑΟ συνιστά πρόκληση. Επεισόδια, παράνομα στοιχήματα, τρομοκρατικές ενέργειες, όλα ξεχάστηκαν!».