Ο Παναθηναϊκός, που έπαιξε από το 59′ με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Σπυρόπουλου, επέστρεψε στις νίκες (1-0) στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο τον Αρη σε ματς που έγινε κεκλεισμένων των θυρών. Η ομάδα του Φερέιρα μπορεί να είχε νικήσει την προηγούμενη αγωνιστική τον ΟΦΗ στην Κρήτη, ωστόσο μετρούσε τρεις συνεχόμενες ήττες στα προηγούμενα ντέρμπι στο ΟΑΚΑ με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό, ενώ οι παίκτες του ΠΑΟ παραμένουν απλήρωτοι.

Μπορεί κόσμο να μην είχε, αλλά μετά τη λήξη του αγώνα έγινε σύρραξη μεταξύ ποδοσφαιριστών και για 2-3 λεπτά υπήρξαν σπρωξίματα και αψιμαχίες. Οι Πράσινοι τα είχαν με τον Γιαννιώτα που έλεγαν ότι έβρισε τον Σπυρόπουλο στη φάση της αποβολής, ενώ στους καβγάδες συμμετείχαν οι Ζέκα, Βιτόλο, Γιαννιώτας, Καντέ, Πρίττας, Κατίδης και ένα άτομο από τον πάγκο του Αρη.

Το χρυσό γκολ για τον ΠΑΟ επιτεύχθηκε στο 82′, όταν από κούρσα του Κουίνσι και πάσα στον Ρούντολφ, που είχε μπει αλλαγή, ο Ούγγρος με δύο παίκτες πάνω του σούταρε στην αντίθετη γωνία πετυχαίνοντας το 1-0. Ο Φερέιρα στο τελείωμα της φάσης ζήτησε τον λόγο από τον διαιτητή, καθώς στην κούρσα του Κουίνσι η μπάλα βρήκε και στο χέρι του Φατί που είχε ήδη κίτρινη κάρτα με τον Πορτογάλο να ζητάει αποβολή.

Ο Παναθηναϊκός ήταν όλο μέλι και από τηγανίτα τίποτα, καθώς έφτανε στην αντίπαλη περιοχή, αλλά ταλαιπωρούσαν οι παίκτες του την μπάλα και περισσότερο ο Χριστοδουλόπουλος με τον Κουίνσι. Ο Ζέκα πέταξε κάποιες ευκαιρίες στον κάλαθο των αχρήστων (39′, 57′), ενώ ευκαιρία είχε και ο Τριανταφυλλάκος (47′).

Και οι δύο πορτογάλοι προπονητές ενδιαφέρθηκαν πρωτίστως για το κέντρο τους, με τον Μασάδο να φοβάται να ρισκάρει ακόμη και όταν ο ΠΑΟ έμεινε με 10 παίκτες (έβαλε τον Πρίττα και έβγαλε επιθετικό τον Τριανταφυλλάκο).

Ο Αρης δεν κατάφερε να δημιουργήσει τις ευκαιρίες που κάνει σε άλλα παιχνίδια και οι ποδοσφαιριστές του πήγαιναν δεύτεροι στην μπάλα. Είχαν βέβαια τη μεγάλη ευκαιρία να σκοράρουν στο 20′ όταν από εκπληκτική πάσα του Τσουκάνη ο Νέτο βγήκε στην πλάτη της άμυνας, όμως το σουτ που έκανε απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Καρνέζης!

Ο Σπυρόπουλος έως το 59′ που αποβλήθηκε ήταν ο καλύτερος παίκτης του αγώνα. Σε εκείνη τη φάση προηγήθηκε κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Γιαννιώτα. Ωστόσο φάνηκε ότι υπήρχε διάλογος μεταξύ τους (ίσως και ύβρεις;), με αποτέλεσμα ο Σπυρόπουλος να τον πιάσει από τον λαιμό. Ο διαιτητής Σιδηρόπουλος του έδειξε απευθείας κόκκινη κάρτα.

Ο Φερέιρα μετά την αποβολή έπαιξε με τρεις αμυντικούς και έλεγξε τον χώρο του κέντρου. Μόνο στα τελευταία λεπτά απείλησε ο Αρης και πίεσε τους Πράσινους με συνεχόμενα κόρνερ, όμως δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το ύψος των Σανκαρέ, Λαζαρίδη και Φατί.

Καλή η διαιτησία του Σιδηρόπουλου (Δωδεκανήσου). Κίτρινες: Καζναφέρης, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Σανκαρέ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Σιμάο, Βιτόλο, Ζέκα (76′ Μαρίνος), Κουίνσι, Κλέιτον (64′ Νίνης), Χριστοδουλόπουλος (64′ Ρούντολφ).

ΑΡΗΣ: Βελλίδης, Νέτο, Παπαζαχαρίας, Μίσελ, Φατί, Καζναφέρης (46′ Γιαννιώτας), Σανκαρέ, Λαζαρίδης, Τριανταφυλλάκος (64′ Πρίττας), Ούμπιντες, Τσουκάνης (46′ Κατίδης).