Η ΑΕΚ προσπάθησε να πετύχει γκολ αμέσως και τα κατάφερε στην πρώτη καλή στιγμή που δημιούργησε στο 10′. Ο Λεονάρντο πέρασε σαν σταματημένο τον Ντολεζάι και γύρισε την μπάλα από τη γραμμή του άουτ στον Λυμπερόπουλο, ο οποίος άνοιξε εύκολα το σκορ (1-0). Ενα γκολ πάρε – βάλε στον «Λύμπε» από τον Βραζιλιάνο, που μάλιστα γύρισε την μπάλα με το δεξί εξωτερικό, ενέργεια ιδιαίτερα δύσκολη.

Παρά το γρήγορο γκολ όμως η ΑΕΚ δεν κατάφερε να αποβάλει το άγχος και αυτό φάνηκε καθαρά στις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών της. Η πίεση που ασκούσε ψηλά ο Παναιτωλικός σε συνδυασμό με τα πολλά λάθη που έκαναν στον χώρο του κέντρου οι γηπεδούχοι δεν της επέτρεψαν να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Ταυτόχρονα ο Γκερέιρο δεν μπόρεσε σε καμία στιγμή να παίξει τον ρόλο του οργανωτή και να φτιάξει παιχνίδι.

Ηταν αργός και δεν βοήθησε ούτε ανασταλτικά. Παρ’ όλα αυτά η εστία του Κωνσταντόπουλου δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα, αντίθετα οι γηπεδούχοι είχαν δύο ευκαιρίες να αυξήσουν το σκορ με τους Καφέ και Σιαλμά, αλλά και οι δύο προσπάθειες ήταν άστοχες.

Ο Παναιτωλικός από την πλευρά του προσπάθησε να κλείσει τους διαδρόμους στην ΑΕΚ πιέζοντας ψηλά και να βγάλει επιθέσεις κυρίως με τον Καμαρά από τα αριστερά. Μόνο που ο επιθετικός των φιλοξενουμένων έπεσε πάνω στον καλό Γεωργέα και δεν κατάφερε να γίνει επικίνδυνος.

Η ομάδα του Αγρινίου ήταν γενικά ακίνδυνη και απείλησε μόνο με μακρινά σουτ. Ενα στο 38′ από τον Γκόλια και ένα στο 67′ με τον Ρότσα. Και τα δύο είχαν την ίδια κατάληξη, έφυγαν άουτ. Ο Τάκης Λεμονής έβαλε στο ματς και τον Ονουάτσι, προσπαθώντας να δώσει μεγαλύτερη επιθετική πνοή στην ομάδα του, αλλά τα πράγματα δεν άλλαξαν πολύ.

Μετά το 65′ πάντως το μόνο που θύμιζε ΑΕΚ ήταν οι οπαδοί στην εξέδρα, οι οποίοι ξεσηκώθηκαν και με συνθήματα προσπαθούσαν να σπρώξουν την ομάδα να πετύχει δεύτερο γκολ και να διώξει το άγχος.

Στο δεύτερο μέρος η ποιότητα του παιχνιδιού έπεσε ακόμα πιο πολύ και οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε άσκοπες ενέργειες με πολλά λάθη και φυσικά χωρίς αποτέλεσμα. Οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία να κλειδώσουν τη νίκη στο 86′ όταν ο Μπέλεκ βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Τσενάμο, αλλά πλάσαρε άουτ. Η ΑΕΚ εδραιώθηκε στην πεντάδα μετά τους τρεις βαθμούς της νίκης, ενώ ο Παναιτωλικός κινδυνεύει πλέον σοβαρά με υποβιβασμό.

Ο διαιτητής Δασκαλόπουλος από την Κορινθία δεν έκανε το μεγάλο λάθος, αλλά έκανε λάθη σε επιμέρους αποφάσεις του.

Εδειξε κίτρινες κάρτες στους: Καφέ, Λαγό, Μάκο, Μητρόπουλο, Λυμπερόπουλο.

ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος, Καφές, Κοντοές, Μανωλάς, Γκερέιρο (68′ Ρίκκα), Λεονάρντο (79′ Μπέλεκ), Σιαλμάς (46′ Κλωναρίδης), Μάκος, Λαγός, Γεωργέας, Λυμπερόπουλος.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Τσενάμο, Γκόλιας, Αναστασιάδης, Ρότσα, Θεοδωρίδης (60′ Ονουάτσι), Χαριστέας, Ντολεζάι, Μητρόπουλος, Σιόντης (82′ Φερνάντες), Αντι (79′ Ακαλέ), Καμαρά.