Ο Ρον Πολ συγκέντρωσε ποσοστό 9%, ενώ ο Νιουτ Γκίνγκριτς 8%. Κανένας από τους δύο δεν είχε πραγματοποιήσει εκτεταμένη προεκλογική εκστρατεία στην Πολιτεία.

Μιλώντας μετά τη νίκη του, ο Μ.Ρόμνεϊ έστειλε μήνυμα στον Μπαράκ Ομπάμα: «Φτάνει πια!» είπε.

«Έχω θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος επειδή έχω την εμπειρία και το όραμα για να μας βγάλω από αυτό το χάλι» είπε ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης.

Σημειώνεται ότι στο Ιλινόι αναδεικνύονται οι 54 από τους 1.144 εκλέκτορες που ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος πρόεδρος χρειάζεται για το χρίσμα. Μετά τη νίκη του, ο Μ.Ρόμνεϊ αναμένεται να λάβει τους 41 από τους 54 εκλέκτορες, φτάνοντας συνολικά σε αριθμό του 562 εκλέκτορες. Ο Σαντόρουμ έχει συγκεντρώσει 249 εκλέκτορες, ο Ν.Γκίνγκριτς 137 και ο Ρον Πολ 69.

Στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας των υποψηφίων βρέθηκε η οικονομική πολιτική.

Ο Ρικ Σαντόρουμ δήλωσε τη Δευτέρα ότι «δεν τον απασχολεί το ποσοστό ανεργίας», τονίζοντας ότι στόχος του είναι η μικρότερη κυβέρνηση και η νίκη της προσωπικής και κοινωνικής ελευθερίας.

Ο Μ.Ρόμνεϊ έσπευσε να του επιτεθεί: «Κάποιος από τους υποψήφιους για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων είπε ότι δεν ενδιαφέρεται για το ποσοστό ανεργίας. Με ενοχλεί αυτό. Θέλω να έχουν πάλι οι άνθρωποι δουλειά».