Αυτά τα λεφτά τουλάχιστον πιάνουν τόπο. Οι προσπάθειες των αθλητών μας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες είναι πάντα ξεχωριστές και από χθες αυτοί οι πρωταγωνιστές της ζωής μπορούν να ατενίζουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον.

Αιτία; Η σημαντικότατη (ύψους 1.000.000 ευρώ) στήριξη του ΟΠΑΠ, που θα είναι κοντά τους για τους Αγώνες του Λονδίνου και όχι μόνο.

«Τόσο οι αθλητές, όσο και οι παράγοντες του Παραολυμπιακού Κινήματος δεν διεκδικούν τη διακριτή αντιμετώπιση. Κάθε άλλο. Διεκδικούν, δικαίως, την ισότητα απέναντι σε όλους τους άλλους αθλητές. Ισους όρους και ίσες ευκαιρίες, για να αποδείξουν ότι έχουν την ικανότητα να κατακτήσουν στον αγωνιστικό χώρο νίκες και μετάλλια, να επιτύχουν ρεκόρ, σε ορισμένες περιπτώσεις καλύτερα απ’ ό,τι αρτιμελείς αθλητές. Η ελληνική κοινή γνώμη, χάρη στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2004, είχε την ευκαιρία να το διαπιστώσει άμεσα» τόνισε μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ Γιάννης Σπανουδάκης, ο οποίος είχε συνδεθεί άμεσα με το Παραολυμπιακό Κίνημα το 2004 όταν και είχε την κύρια ευθύνη της διοργάνωσης της Αθήνας. «Εκεί όπου οι έλληνες φίλαθλοι προσήλθαν μαζικά στις κερκίδες των σταδίων και των γηπέδων, συμμετείχαν με ενθουσιασμό στους Αγώνες και επευφήμησαν ζωηρά τους νικητές και ιδίως τους έλληνες παραολυμπιονίκες», υπογράμμισε λίγο πριν παραδώσει την πρώτη (από τις δύο) επιταγή των 500.000 ευρώ στον πρόεδρο της ΕΠΕ Γιώργο Φουντουλάκη, ο οποίος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του: «Σε μια τόσο δύσκολη εποχή ο ΟΠΑΠ αποφάσισε να βάλει πλάτη σε μια προσπάθεια που για εμάς έχει ξεκινήσει εδώ και τριάμισι χρόνια, μετά το Πεκίνο, όπου πετύχαμε το παγκόσμιο ρεκόρ να πάρουμε περισσότερα μετάλλια από ό,τι είχαμε».