Είκοσι τρείς οπαδοί του ΠΑΟ, οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα, για τα σοβαρά οργανωμένα επεισόδια που σημειώθηκαν, χθες το βράδυ, στο Ολυμπιακό Στάδιο, στο ντέρμπι της ομάδας τους με τον Ολυμπιακό, το οποίο διακόπηκε.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για χρήση βομβών μολότοφ και άλλα αδικήματα αθλητικής βίας.

Συνολικά έγιναν 57 προσαγωγές νεαρών χούλιγκαν, ενώ, όπως έγινε γνωστό απο την αστυνομία, απο τις άγριες επιθέσεις με μολότοφ, ξύλα, πέτρες και άλλα αντικείμενα, τραυματίστηκαν 20 αστυνομικοί, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά.

Επίσης, προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στις κερκίδες του Ολυμπιακού Σταδίου και στον περιβάλλοντα χώρο, από τα έκτροπα που άρχισαν τουλάχιστον δύο ώρες πριν απο τον αγώνα και συνεχίσθηκαν αυξομειούμενα, μέχρι και την οριστική διακοπή

του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε τη νύχτα η ΓΑΔΑ, με την περιγραφή των γεγονότων, αρχικά, πολυπληθής οργανωμένη ομάδα επιτέθηκε κατά των αστυνομικών δυνάμεων με μολότοφ, φωτοβολίδες, σίδερα, πέτρες καθώς και άλλα αντικείμενα, με

σκοπό να εισέλθει στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο.

Η ομάδα αυτή αποκρούσθηκε απο τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, στα σημεία προελέγχου γύρω από το στάδιο, οι οποίες έκαναν χρήση δακρυγόνων.

Πριν από την έναρξη του αγώνα, άτομα που είχαν εισέλθει μετά από έλεγχο σε ορισμένες κερκίδες, βγήκαν από το γήπεδο, σπάζοντας τις θύρες και επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις, ταυτόχρονα με άτομα που περίμεναν να υποβληθούν σε

έλεγχο, με αποτέλεσμα να εισέλθουν στις κερκίδες αρκετοί οπαδοί χωρίς να ελεγχθούν.

Στη συνέχεια καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, έξω απο το γήπεδο, ομάδες νεαρών πτούσαν συνεχώς φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα, κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

Με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ομάδες ατόμων βγήκαν από τις κερκίδες του σταδίου και επιτέθηκαν με σφοδρότητα κατά των αστυνομικών δυνάμεων με φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα και οι επιθέσεις συνεχίστηκαν με ρίψη βομβών μολότοφ.

Οι επιθέσεις κατά των αστυνομικών δυνάμεων συνεχίστηκαν και στο δεύτερο ημίχρονο, το οποίο ξεκίνησε με καθυστέρηση περίπου 50 λεπτών.

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου, ομάδα ατόμων επιτέθηκε εκ νέου με σφοδρότητα κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων και ερευνών κατασχέθηκαν, έξω από θύρα, τρία δοχεία των 16 λίτρων έκαστο με εύφλεκτο υλικό, τρεις αυτούσιες βόμβες μολότοφ και αρκετά υπολείμματα άλλων, 15 βεγγαλικά και κροτίδες, καθώς και ένα σφυρί.

Επισημαίνεται ότι τα επεισόδια σημειώθηκαν σε έναν αγώνα που δεν υπήρχαν φίλαθλοι της αντίπαλης ομάδας.

Ωστόσο, η αστυνομία περίμενε ότι θα γίνουν έκτροπα, γι’ αυτό είχε πάρει δρακόντια μέτρα, όχι μόνο στο στάδιο, αλλά και σε

όλη την Αθήνα.

Όπως ανακοινωθηκε, διατέθηκαν αστυνομικές δυνάμεις σε σταθμούς μεταφοράς, στις διαδρομές, σε χώρους συνάθροισης οπαδών και φιλάθλων, στους χώρους διαμονής και στις διαδρομές μετακίνησης των αθλητικών αποστολών, ενώ, εντός και περιφερειακά της αθλητικής εγκατάστασης, διατέθηκαν σημαντικές δυνάμεις με ιδιαίτερο προστατευτικό εξοπλισμό.

Επεισόδια στο ντέρμπι ΠΑΟ – Ολυμπιακού

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΟΑΚΑ (1)

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΟΑΚΑ (2)