Αν χρειαστεί μετά τις εκλογές να συμμετάσχει ο ΛΑΟΣ σε συζητήσεις για κυβέρνηση συνεργασίας θα ζητήσει έγγραφες δεσμεύσεις από τους εταίρους του υπογράμμισε σε ομιλία σε κομματική εκδήλωση ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Καρατζαφέρης εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία.

Σε αναφορά του σε αυτό το ενδεχόμενο τόνισε ότι «αν μας χρειαστούν πάλι για να ‘δέσει’ η δουλειά και θέλουν τον ΛΑΟΣ συνομιλητή -και θυμίζω πως από την Παρασκευή ως την Τρίτη προσπαθούσανε να βρουν λύση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και έπρεπε να πάμε εμείς για να δώσουμε την λύση εκείνη την δύσκολη μέρα- αυτό πρέπει να γίνει εγγράφως και όχι με λόγια».

«Έπεισαν ότι δεν έχουν μπέσα και τα λόγια τα προσπερνάνε», είπε ακόμα.

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι «έχουμε δρόμο μέχρι τις εκλογές» εκφράζοντας την άποψη ότι «δεν είναι σαφές πότε θα γίνουν».

«Η αλήθεια είναι ότι τις φοβούνται τις εκλογές γιατί γνωρίζουν ότι ο κόσμος έχει ξυπνήσει. Δεν είναι οι εποχές εκείνες που κορόιδευαν τον κόσμο με τις πελατειακές σχέσεις, ‘ψήφισέ με και θα σου διορίσω το παιδί, τον ανιψιό. Ψήφισέ με και ας ψοφήσει το Έθνος’. Όπως και έγινε!», είπε.

Σε ό,τι αφορά τα εθνικά θέματα επισήμανε ότι «δέχτηκαν μείωση των ελληνικών δαπανών για την άμυνα κατά 400 εκατ. Αυτό σημαίνει ότι η Τουρκία κάνει πάρτι στο Αρχιπέλαγος. Κάνει ό,τι θέλει!

» Η μείωση αυτή δίνει στρατηγικό πλεονέκτημα στην Τουρκία, οποτεδήποτε θέλει να δημιουργήσει τετελεσμένα γεγονότα όπως έκανε στην Κύπρο το 1974 και στην Κωνσταντινούπολη το 1955. Δεν θα το επιτρέψουμε! Και να ξέρουν πως όλα αυτά που γίνονται, τα χρεώνονται. Και κάθε μέρα θα πρέπει να ξοφλήσουν από το εδώλιο της συνείδησής τους.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ προειδοποιώντας να μην δοθεί το όνομα «Μακεδονία» στη ΠΓΔΜ και δηλώνοντας ότι θα ζητήσει δημοψήφισμα για το όνομα.

«Μην τολμήσουν, επειδή η Ελλάδα είναι κουρασμένη οικονομικά, αυτό το οποίο μεθοδεύει η κυβέρνηση Παπαδήμου, με την ένοχη ανοχή κάποιων, να παραδώσουν το όνομα ‘Μακεδονία’ στα Σκόπια. Θα κηρύξουμε λαϊκή επανάσταση.

» Το όνομα δεν το εκχωρούμε. Την ιστορία της χώρας δεν την δανείζουμε σε κανέναν. Αν τολμάει ο Σαμαράς ο οποίος έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1993 να δεσμευθεί ότι όποιο όνομα και να προτείνει ο ΟΗΕ, θα είναι υπό την κρίση του Ελληνικού λαού. Να γίνει δημοψήφισμα, να αποφασίσει ο Ελληνικός λαός αν εκχωρεί το όνομα ‘Μακεδονία’. Αν τους βαστάει, ας το κάνουν! Εμείς δεν θα κάνουμε καμία έκπτωση, κανένα συμβιβασμό στα εθνικά θέματα. Όπως επίσης και στο θέμα των λαθρομεταναστών. Δεν κάνουμε πίσω».