Του έκαψαν το πρόσωπο με πυρακτωμένο σίδερο, έβαλαν τα χέρια του στην αναμμένη σόμπα, τον έδεσαν ανάποδα και τον βασάνισαν για να τους αποκαλύψει πού έκρυβε, όπως πίστευαν, χρήματα μέσα στο σπίτι του! Το πρωτοφανές αυτό περιστατικό συνέβη χθες τη νύχτα στο χωριό Ρίζες Χανίων με θύμα έναν 67χρονο συνταξιούχο.

Το βράδυ της Δευτέρας μπήκε στο σπίτι του, κλείδωσε και άναψε τη σόμπα. Στις 11.30 αντελήφθη ότι η σόμπα του κάπνιζε και έφερνε τον καπνό μέσα στο σπίτι. Οπως διαπιστώθηκε αργότερα οι τέσσερις δράστες είχαν ανέβει στη σκεπή και είχαν κλείσει την έξοδο της καπνοδόχου για να τον αναγκάσουν να βγει από το σπίτι. Οντως ο άντρας άνοιξε την πόρτα και τότε είδε τέσσερα άτομα μπροστά του που κρατούσαν ένα πιστόλι που του το έβαλαν στο κεφάλι, μια καραμπίνα κι ένα μαχαίρι. Οι τρεις οπλισμένοι μπήκαν μέσα στο σπίτι και ο τέταρτος παρέμεινε έξω.

ΔΗΛΩΣΑΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ. Οι δράστες, οι οποίοι ήταν Ελληνες, φώναξαν ότι είναι αστυνομικοί και αφού του είπαν ότι συλλαμβάνεται τον έδεσαν με χειροπέδες. Το θύμα ρωτούσε τι έγινε και αυτοί απαντούσαν ότι έκαναν έρευνα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι δράστες πίστεψαν ότι εξαιτίας της κρίσης το θύμα είχε μεταφέρει τις καταθέσεις του στο σπίτι. Βρήκαν 500 δολάρια και 500 ευρώ και κοσμήματα αξίας περίπου 3.000 ευρώ, ωστόσο αναζητούσαν ακόμα περισσότερα χρήματα. Τότε του είπαν την πραγματική τους ιδιότητα, ληστές, και ξεκίνησαν να τον πιέζουν για χρήματα. Ο άνθρωπος απαντούσε πως δεν είχε άλλα πέρα από αυτά που είχαν βρει. Τότε οι δράστες άρχισαν να τον βασανίζουν: τον έκαψαν και τον κρέμασαν. Αυτή η κατάσταση συνεχίσθηκε ώς τις 4 τα ξημερώματα. Τότε έφυγαν με το αυτοκίνητο του θύματος, τις εκκλήσεις του οποίου για βοήθεια άκουσαν το πρωί οι γείτονες.