Το πέμπτο γκολ του Φώτη Παπουλή στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας συνοδεύθηκε από τη νίκη του ΟΦΗ με 1-0 στο ντέρμπι με τον συμπολίτη του Εργοτέλη στο Παγκρήτιο.

Αυτή ήταν η πέμπτη συνεχόμενη νίκη της ομάδας του Νίκου Αναστόπουλου σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Ο ΟΦΗ έφτασε τους 32 βαθμούς και δείχνει έτοιμος και ψυχωμένος για ένα μεγάλο ντεμαράζ στη φετινή σεζόν με στόχο τα πλέι οφ.

Ο ΟΦΗ μπορεί να βασανίζεται από οικονομικά προβλήματα, αλλά αγωνιστικά δείχνει να έχει μέταλλο και μεγάλες αντοχές. Και σε αυτήν την εικόνα της ομάδας καθοριστικό ρόλο έχει παίξει ο Νίκος Αναστόπουλος.

Το ντέρμπι του Σαββάτου δεν πρόσφερε τίποτε από πλευράς θεάματος. Το παιχνίδι ήταν κακό ποιοτικά. Ο ΟΦΗ είχε το μεγάλο πλεονέκτημα να σκοράρει πρώτος στο ξεκίνημα (Παπουλής 9′) και αυτό του έδωσε καλή ψυχολογία και δύναμη.

Πανευτυχής ο Νίκος Αναστόπουλος δήλωσε: «Η νίκη θα μας βοηθήσει στη συνέχεια. Από την αρχή έχουμε πει και συνεχίζουμε να το λέμε ότι θέλουμε να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται και όσο πιο γρήγορα».

Ο Νίκος Καραγεωργίου δήλωσε: «Ημασταν ανώτεροι, αλλά χάσαμε. Φεύγουμε στενοχωρημένοι και απογοητευμένοι επειδή δεν πήραμε τίποτα από πλευράς βαθμών. Πιστεύω ότι αξίζαμε να κερδίσουμε».

Πριμ 20.000 ευρώ θα έχουν από τη διοικούσα επιτροπή οι παίκτες του ΟΦΗ για τη νίκη τους στο ντέρμπι επί του Εργοτέλη.

Διαιτητής: Σπάθας.

Κόκκινες: Κουτσιανικούλης (90’+2′).

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Πίρσον, Γιαλούσης, Γιοβάνοβιτς, Σαρρής, Δάρλας (83′ Χαλκιαδάκης), Κυριακίδης (61′ Κατσικοκέρης), Φραγκουλάκης, Ολίσε (70′ Μπέτο), Κουτσιανικούλης, Μπούντιμιρ, Λεάλ.

ΟΦΗ: Βεζυρίδης, Μπούρμπος, Γεωργίου, Ταυλαρίδης, Βάντο, Βερόν (62′ Γαλανόπουλος), Κάλαϊτζιτς, Τζόρντι Λόπεθ, Παπουλής (86′ Πίτσος), Καμπάνταης (72′ Χόρχε Λόπεθ), Σίσιτς.