Οι άλλοι δύο υποψήφιοι, Ρικ Σαντόρουμ και Ρον Πολ, σταμάτησαν την προεκλογική τους εκστρατεία στην Πολιτεία, μετατρέποντας ουσιαστικά τις εκλογές σε αναμέτρηση μεταξύ των δύο Ρεπουμπλικάνων υποψηφίων.

Η προεκλογική τους εκστρατεία περιστράφηκε γύρω από το θέμα της μετανάστευσης. Οι Λατίνοι αποτελούν μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού στην Φλόριντα.

Τόσο ο Μ.Ρόμνεϊ, όσο και ο Ν.Γκίνγκριτς επιθυμούν να «εκμεταλλευτούν» προηγούμενες νίκες τους, οι οποίες έχουν μοιραστεί σε τρεις υποψηφίους. Μέχρι στιγμής ο Γκίνγκριτς έχει κερδίσει τις προκριματικές εκλογές στη Νότια Καρολίνα, ο Ρόμνεϊ στο Νιου Χάμσαϊρ και ο Σαντόρουμ στην Αϊόβα.

Τα εκλογικά κέντρα ανοίγουν στις 14:00 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) και θα παραμείνουν ανοιχτά έως τις 02:00 τη νύχτα (ώρα Ελλάδας). Ωστόσο, οι ψηφοφόροι είχαν τη δυνατότητα να ψηφίσουν νωρίτερα και εκτιμάται ότι ήδη 600.000 άτομα έχουν ψηφίσει.

Τη Δευτέρα και οι δύο υποψήφιοι ολοκλήρωσαν τις προεκλογικές τους εκστρατείες. Ο Νιουτ Γκίνγκριτς, μιλώντας σε υποστηρικτές του, περιέγραψε πως θα ήταν η πρώτη του μέρα ως πρόεδρος.

«Στόχος μου είναι στο τέλος αυτής της πρώτης μέρας (ως πρόεδρος), την ώρα περίπου που ο πρόεδρος Ομπάμα θα φτάνει πίσω στο Σικάγο, να έχουμε διαλύσει το 40% της κυβέρνησής του» δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο οποίος «επιστράτευσε» τον γιο του

Ρόναλντ Ρίγκαν για να τον βοηθήσει στην προεκλογική του εκστρατεία, θέλοντας να τονίσει τους δεσμούς του με την ιστορία των Ρεπουμπλικάνων.

Ο Μιτ Ρόμνεϊ έχει ως «όπλο» του και δημοσκόπηση, που του επιτρέπει να εμφανιστεί ως ο μοναδικός υποψήφιος ικανός να κερδίσει τον Ομπάμα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε το ινστιτούτο Gallup για λογαριασμό της USA Today, ο Μιτ Ρομνεϊ φαίνεται να κερδίζει το 48% των ψήφων στις προεδρικές εκλογές, έναντι 47% που συγκεντρώνει ο Μπαράκ Ομπάμα.